Biciclete Care Cresc O Data Cu Copilul Tau

Bicicletele sunt vehicule folosite de copii si adulti deopotriva si care necesita o oarecare indemanare in manevrare. Nu oricine poate pedala o bicicleta, mai ales daca nu a mers pe o tricicleta inainte si nici nu are simtul echilibrului prea dezvoltat. Din fericire, copiii de 3-4 ani nu mai au aceasta problema cu echilibrul, fiind foarte potriviti pentru a incepe sa utilizeze o bicicleta. Nu il lasati pe copil de unul singur in manevrarea acesteia totusi, pentru ca o singura cazatura l-ar putea marca pentru o perioada lunga de timp, in care sa nu mai doreasca sa auda de niciun fel de vehicul de acest fel.

Daca doriti sa cumparati o bicicleta pentru copilul dumneavoastra de 3-4 ani, va puteti gandi la faptul ca micutul dumneavoastra va creste si in scurt timp, bicicleta va deveni nefolositoare. Nu si daca alegeti o bicicleta inteligenta, care creste o data cu copilul dumneavoastra. Pentru cele mai bune sfaturi legate de alegerea unei biciclete perfecte, intrati pe nichiduta.ro/biciclete.

 

Bicicletele nu trebuie sa fie schimbate la cativa ani, doar pentru ca micutul s-a marit. Exista anumite piese ale bicicletei care trebuie inlocuite, pentru ca o bicicleta pe care ati cumparat-o pentru un copil de 4 ani sa fie potrivita si pentru un copil de 6 ani.

Spre exemplu, scaunul micutului trebuie inlocuit, rotile de asemenea (pentru a suporta o greutate mai mare) si evident toate piulitele si suruburile care formeaza cadrul metalic al bicicletei. Iata cum dupa cateva inlocuiri o bicicleta se poate transforma dintr-o bicicleta pentru un copil mic intr-o bicicleta pentru un copil de 8, 9 si mai tarziu de 10 ani. Totusi, rotile si structura acestora (pentru ca acestea reprezinta practic cel mai important element al unei biciclete) nu vor putea fi modificate la infinit pentru a sustine o greutate din ce in ce mai mare.

Este posibil ca o bicicleta pentru un copil de 4 ani sa sustina o greutate maxima de 20 kg. Ei bine, parintii acelui copil pot modifica bicicleta pana atunci cand copilul lor ajunge la greutatea de 20 kg sau chiar 18 kg, tinand cont ca bicicleta mai poate transporta si altceva in afara de copil. De asemenea, o bicicleta cumparata azi se poate tranforma intr-o cu totul alta bicicleta, daca parintii o vor vopsi in alta culoare, sau daca ii vor permite micutului sa foloseasca tot felul de abtibilduri pentru a o personaliza.

Bicicletele trebuie folosite numai in spatii special amenajate (in general, copiii merg pe bicicleta in parcuri, supravegheati de parintii lor), niciodata pe strada sau sosea. Copiii nu trebuie lasati nesupravegheati in folosirea unei biciclete nici macar in parc, pentru ca se pot incanta cu alti copii sa cucereasca o strada unde stiu ei ca nu trec multe masini. Nu este nevoie sa fie o strada circulata, pentru ca un copil pe bicicleta sa aiba un accident de masina. De aceea, supravegheati-i indeaproape si cand cresc mai mari, explicati-le consecintele unor actiuni de genul celei de mai sus, spunandu-le ca isi risca viata proprie, dar si pe cea a altora daca nu respecta regulile de circulatie cu bicicleta.