Cum Sa Alegeti Cea Mai Buna Sanie Pentru Zapada

Saniutele pentru copii intra la categoria Vehicule si trebuie alese cu multa grija, pentru a fi cat mai sigure. Dupa cum puteti citi si aici, jucariile pentru copii, inclusiv vehiculele pe 2, 3 sau 4 roti, trase sau impinse de parinti, cu senile sau fara etc, sunt de foarte multe tipuri si pot fi create din multe materiale.

Ei bine, in acest caz, care este acel material care este cel mai sigur pentru o saniuta pentru copii si cum sa alegem cea mai potrivita saniuta pentru copilul nostru? In primul rand, trebuie precizat ca exista saniute de mers pe iarba, pe nisip, pe zapada si in alte conditii. Daca v-ati decis asupra cumpararii unei saniute pentru zapada, atunci o saniuta pentru zapada trebuie sa cumparati, nu una care este destinata mersului pe iarba. Saniutele pentru zapada sunt construite in alt fel decat celelalte tipuri de saniute, iar de componentele lor depinde siguranta celui mic.

 

In alegerea unei saniute pentru zapada, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri. In primul rand, de greutatea si marimea saniutei. Daca aveti un copil de 2 ani, cu siguranta saniuta nu va mai fi potrivita pentru el atunci cand va implini 4 ani, asa ca luati in calcul achizitionarea unei saniute care se poate modifica astfel incat sa ii lase si pe copiii mai mari sa le foloseasca.

De asemenea, o saniuta nu trebuie sa fie foarte mare din start, pentru ca micutii ar putea foarte usor sa alunece din ea, cu toate centurile de siguranta puse. Un alt motiv este ca, daca este prea mare, nu va putea fi transportata cu automobilul. Saniutele cele mai populare in ziua de astazi sunt cele facute din otel si lemn.

Exista totusi si saniute de plastic, care sunt mai ieftine, care sunt si ele destul de populare. Problema cu plasticul este ca nu rezista foarte bine la temperaturi mici, cum poate rezista lemnul de exemplu, atat timp cat este tratat, si faptul ca are un anumit comportament, care poate fi chiar periculos pentru cei care folosesc saniuta. Astfel, la temperaturi sub 0 grade, plasticul se contracta atat de mult, incat poate crapa si se poate sparge efectiv in bucati mici, chiar si atunci cand saniuta sta nefolosita.

Sau se poate crapa si distruge din cauza gerului in timpul deplasarii, ceea ce este chiar mai grav, daca parintii nu observa faptul ca saniuta era deja crapata inainte de a fi folosita. Saniutele trebuie sa fie trase doar de catre parintii unui copil, nu de un frate al copilului respectiv, si in niciun caz de animalele de companie. Pentru acest lucru, saniuta trebuie sa prezinte un cordon care porneste din fata saniutei si se extinde pana la dimensiune doreste parintele.

Este de preferat ca acest cordon sa nu fie prea lung, pentru a nu da posibilitatea ca micutul sa ramana cumva inzapezit in spate si parintele sau sa nu auda, din cauza distantei prea mari dintre el si saniuta. Saniutele pentru copiii foarte mici trebuie sa fie de asemenea dotate cu o centura de siguranta.