Lego istoria acestei minunate jucarii pentru copii

Lego este jucaria cunoscuta in toata lumea, insa cati dintre noi stim istoria acestei jucarii si a celui care a fabricat-o? Minunatul om care a facut si face in continuare milioane de copii fericiti s-a numit Ole Kirk Christiansen. Acesta era un tamplar din satul Billund, Danemarca confectiona mese de calcat si jucarii din lemn. Ca sa va faceti o idee va vom prezenta cei mai importanti ani in istoria LEGO 1932  Ole Kirk Christiansen a decis sa deschida o afacere. 1934 - firma a luat numele de LEGO.

Cuvantul provine din expresia daneza LegGOdt (joaca bine). 1947 Lego este prima firma care achizitioneaza o masina de injectat mase plastice pentru producerea jucariilor pentru copii. 1955  dupa proiectarea caramizilor LEGO, firma lanseaza pe piata Sistemul LEGO care contine 28 de modele si 8 vehicole

. 1958  este inventat si brevetat sistemul de imbinare LEGO care se foloseste si astazi. 1962  sunt introduse caramizile LEGO in Statele Unite. 1966  jucariile LEGO ajung sa fie populare printre copii americani care incep sa construiasca cladiri, camioane, avioane si vapoare din LEGO.

1977 - prin linia TEHNIC pentru proiecte mai complexe, firma reuseste sa atraga copii mai mari si adolescentii. 1998  LEGO a lansat un set destinat fetelor numit LEGO SCALA Planet. Intre anii 1998-2004 LEGO a fost in prag de faliment din cauza scaderii natalitatii, a jocurilor video si a noilor tehnologii. Falimentarea firmei a fost evitata in 2004 datorita noului presedinte executiv Jorgen Vig Knudstrop. Acesta a inteles ca problema nu era lipsa de inovatie, ci excesul de aceasta.

Firma pusese prea mult accent pe inovatie si uitase de clientii LEGO. De atunci s-au axat pe satisfacerea clientilor care ii avea. Un studiu a aratat ca costul mediu pentru o piesa de baza era aproape zero, in timp ce unele piese speciale puteau sa ajunga la un dolar pe bucata. Dupa acest studiu au decis sa reduca productia de piese speciale si sa lase gama cu doar 270 piese de baza. Vanzarile de acum au un ritm de 24 % anual, piesele se vinde in 130 de tari si ofera locuri de munca pentru 10.000 de persoane. Toate aceste lucruri s-au intamplat datorita gandirii Nu inovatiei! mai multe detalii pe www.nichiduta.ro