Draga, saniuta mea!

Orice copil indrageste anotimpul iarna tocmai pentru ca-i ofera posibilitatea de a se juca in aer curat cu zapada sau cu saniuta. Fie ca traieste in mediul urmban sau rural, oricarui copil ii place sa fie plimbat cu saniuta sau sa alunece in voie de cat mai multe ori pe derdelusul format ad-hoc in apropierea casei.

Daca scotocim prin meandrele amintirilor, oricare dintre noi, adulti fiind, regasim amintiri legate de saniuta, de sanius sau de zilele in care zburdam veseli prin zapada. Din ce in ce mai mult se spune ca acum copiii nu mai stiu sa se joace. Oare asa este, sau nu le oferim noi sansa sa reinvie jocurile care ne-au incantat si noua copilaria, in special in timpul iernii!? Saniuta este un obiect de care se leaga multe amintiri din anotimpul alb.    

    Oferindu-le copiilor nostri o saniuta si concomitent posibilitatea de a o utiliza adecvat in sezonul rece, cu siguranta ca vom face multe lucruri benefice pentru organismul celor mici. In primul rand daca ii scoatem zilnic in aer macar 1-2 ore le calim organismul. In egala masura, oferindu-le copiilor sansa de a manui saniuta le dezvoltam increderea in sine, capacitatea de adaptare la situatii noi si le dezvoltam siguranta si agilitatea in miscari.

Copiii care reusesc sa conduca, sa dirijeze saniuta pe partie isi dezvolta abilitati de adaptare rapida la situatii noi si de a descoperi metode de a mentine directia dorita prin balansarea corpului si a picioarelor. Daca pentru inceput trebuie sa le fie explicate tehnicile manuirii si mentinerii directiei saniutei, ulterior copiii vor invata si vor avea siguranta alunecarii pe partie. Chiar daca adesea primele incercari se soldeaza cu esec, incurajandu-i acestia isi vor perfectiona stilul si vor reusi performante demne de apreciat.

Daca veti realiza aceste lucruri pentru copilul Dvs: cumpararea unei saniute, asigurarea timpului pentru joaca in aer liber, explicarea tehnicilor de manevrare si mentinere a directiei pe partie, puteti sa exclamati cu certitudine: Draga, saniuta mea! care a devenit un mijloc eficient de stimulare a dezvoltarii personalitatii copilului Dvs.