Despre perioada de diversificare la bebelusi am discutat si in alte articole aici, pe blog. Iata totusi ca astazi venim cu alte idei pentru voi, parinti. Stiti prea bine ca este important sa aveti grija ce alimente dati copiilor inca de la cele mai fragede varste, pentru ca au nevoie de vitamine si fibre. Plus ca trebuie sa ii obisnuiti sa manance cat mai sanatos, inca de la inceput.
Motiv pentru care astazi va prezentam niste retete cu banane pe care le puteti prepara pentru micutii vostri. Stiti probabil ca acestea contin multe elemente nutritive, deci sunt pe lista acelor fructe care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie. Alaturi de vitaminele C, B6 ?i B2, bananele con?in potasiu ?i fibre. Sunt foarte u?or de preg?tit ?i aceste re?ete vor fi cu siguran?? un deliciu pentru copil.
Diversificarea la bebelusi - o perioada plina de provocari
Orice schimbare din cursul firesc din viata voastra este plina de noi provocari pe care voi, ca parinti, trebuie sa le depasiti. Nu este usor sa cresti un copil, dar este foarte frumos si aveti parte de fel si fel de bucurii.
Cand vine vorba despre diversificare trebuie sa stiti ca este necesar sa va pregatiti de inainte cu toate cele necesare si anume boluri si tacamuri special create pentru cei mici.
Evitati astfel ca acestia sa se loveasca sau sa se irite. Accesoriile de diversificare speciale sunt realizate din materiale non-toxice si care sunt blande cu gingiile sensibile ale copiilor, deci alegeti cu atentie.
Retete cu banane, pentru copii
Pentru inceput veti prefera sa oferiti copilului piureurile si astfel de alimente mai moi, pe care nu trebuie sa le mestece, iar mai apoi ii veti putea integra si alte mancaruri cu banane, mai solide.
1.Piure de banana
Este probabil ca aceasta sa fie una dintre cele mai simple retete pe care le puteti face. Aveti nevoie doar de o banana si eventual un blender (daca nu, este suficienta o furculita). Trebuie sa aveti o banana coapta pe care sa o pasati cat mai bine. Avand in vedere consistenta acestui fruct este foarte simplu sa faceti un piure.
La alegere, puteti adauga si putin lapte matern sau formula daca sunteti de parere ca este necesar.
2.Piure de banane cu cereale
Daca vreti sa adaugati si niste cereale la reteta de piure de banane, puteti incerca si aceasta reteta. Aveti nevoie de un sfert de cana cu faina de orez integral si o cana cu apa.
Puneti apa la fiert si cand este aproape de punctul de fierbere, adaugati faina de orez, cate putin. Amestecati constant cat timp este pe foc, adica aproximativ 10 minute. Atentie sa nu ardeti compozitia si faina sa se dizolve asa cum trebuie in apa. Cand este gata lasati putin sa se raceasca, adaugati piureul de banane deasupra si oferiti bebelusului acest fel de mancare.
3.Biscuiti cu unt si banane
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o banana, un sfert de cana de unt topit, un galbenus, o cana cu jumatate faina de orez si jumatate faina de ovaz amestecate si un sfert de cana cu faina integrala.
Toate acestea trebuie amestecate intr-un bol, in timp ce pisati banana. Atentie sa le amestecati bine intre ele, astfel incat sa nu ramana bucati de faina nedizolvate. Intre timp trebuie sa incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Compozitia o asezati pe rand in tava, cu ajutorul unei linguri. Luati cate o lingura de compozitie si asezati-o pe tava, lasand loc intre acestea. Aceea este forma voastra de biscuite. Lasati la cuptor aproximativ 10 minute, dar verificati sa fie coapte pentru ca difera in functie de cuptor. Lasati mai apoi la racit si oferiti copilului biscuiti sanatosi si deliciosi.
4.Clatite cu banane
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de jumatate de cana de piure de banana (prima reteta din lista), alaturi de o cana de faina si cate jumatate de cana de faina de orez si ovaz, o cana cu lapte, aproximativ o lingura de unt topit, trei galbenusuri si jumatate de cana de apa.
Trebuie sa adaugati toate acestea intr-un bol si sa le amestecati pana se omogenizeaza bine. Pentru coacere aveti nevoie de o tigaie. Asezati in tigaie cate putina compozitie (fara sa utilizati ulei). Incercati sa faceti clatitele mai mici, potrivite pentru copii (ca niste pancakes). Lasati-le sa se rumeneasca putin si pe o parte si pe alta si clatitele pentru cei mici sunt gata!
Cereti oricand parerea medicului
Ca orice alt aliment, bananele nu trebuie consumate in cantitati foarte mari pentru ca poate aparea un disconfort pentru cei mici. Pentru a evita durerile de burtica si alte probleme preferati sa diversificati cat mai mult alimentele si nu uitati sa cereti si parerea medicului.
Acesta cunoaste starea de sanatate al copilului si poate sti ce este recomandat sau nu. Cert este ca aveti atat de multe optiuni in ceea ce priveste felurile de mancare si combinatiile de alimente pe care le puteti pregati special pentru copii, deci simitit-va liber sa le experimentati pe toate alaturi de bebelus.
Spor la pregatit mancarea, iar pentru bebelusi spor la experimentat noi gusturi si arome. Pofta buna!