Ce Trebuie Luat In Considerare La Cumpararea Unui Scaun Pentru Servit Masa?

Scaunele pentru servit masa pot ajuta proaspetii parinti sa treaca cu bine de fiecare data peste aceasta activitate de a ii da de mancare celui mic. Un scaun pentru copii trebuie in general amplasat acolo unde copilul se simte cel mai bine, deci recomandarea noastra este sa il puneti chiar in camera sa, acolo unde si doarme. Idei pentru decorarea cat mai frumoasa a camerei micutului puteti gasi aici. In afara de amplasarea ideala a scaunului intr-o zona a casei unde cel mic se simte bine, si unde nu sunt pericole ca micutul sa se sufoce din pricina mirosurilor prea puternice, ca de exemplu in bucatarie, parintii sai trebuie sa considere cateva detalii care duc la cumpararea celui mai potrivit scaun pentru servit masa.

In primul rand, scaunele pentru servit masa sunt destinate copiilor de un an, de 2 ani, de 3 ani, etc, cu alte cuvinte, trebuie sa fiti atenti ce tip de scaun cumparati; acesta trebuie sa fie creat pentru grupa de varsta, in care micutul dumneavoastra se incadreaza.

 

Scaunele pentru servit masa sunt de mai multe tipuri, cele mai populare fiind scaunele care se pun pe scaune existente in casa si scaunele pentru copii de sine statatoare, care au o inaltime mai mare decat a unui scaun pentru adulti, pentru a permite parintilor sa le dea de mancare micutilor lor in timp ce stau, si ei la randul lor, pe un alt scaun. Scaunele pentru copii pe care le recomandam sunt cele de sine statatoare, si care au o inaltime mai mare decat a unui scaun pentru adulti.

Aceste scaune trebuie sa aiba niste rotite, pentru a lasa parintii sa le miste oriunde in casa, si de ce nu, chiar si atunci cand ii dau de mancare celui mic, in cazul in care acesta vocifereaza. Ca si scaunele auto, scaunele pentru servit masa vin cu centura de siguranta, care ajuta copilul sa nu cada pe sub masa in timp ce isi serveste micul dejun, pranzul sau cina. Scaunul in sine trebuie sa fie ajustabil si sa aiba o invelitoare care sa se poata spala la masina.

Pentru ca un scaun prezinta multe parti componente, in afara de materialele textile care il pot imbraca, va recomandam sa aveti grija ca toate suruburile si piulitele scaunului sa fie atent acoperite de alte parti mai mare ale scaunului, si care sa nu atraga atentia copilului.

Nu ati vrea ca micutul sa manance altceva in afara de mancare, atat timp cat este asezat intr-un scaun pentru servit masa. Tot legat de aspectul exterior al scaunului pentru servit masa, acesta trebuie sa nu prezinte parti ascutite, ci netede, si nici suprafete alunecoase. Ca sa fiti siguri ca scaunul respecta aceste reguli, inainte sa il cumparati, privi-l foarte bine si chiar intoarceti-l cu fata in jos si verificati modul in care sunt prinse componentele sale; prin verificarea acestui lucru, va puteti da seama cat de bine sau nu a lucrat producatorul scaunului si cat de importanta este siguranta pentru acesta. Iar daca scaunul trebuie asamblat, verificati ca pachetul ce il contine sa aiba si un manual de asamblare.