Cum sa sa alegem salteaua potrivita pentru copii !

Intotdeauna ne punem intrebari atunci cand trebuie sa cumparam un lucru nou pentru casa, cum ar fi spre exemplu o saltea pentru patutul micutului nostru. Alegerea saltelei il va influenta pe cel mic in mare masura, pentru ca patutul este locul unde copilul petrece in jur de 80% din timp.

Salteaua patutului este un accesoriu de mobilier care nu va ramane neschimbat prea mult timp, deoarece copilul creste si va renunta in cativa ani la patut, schimbandu-l pe un pat de copii sau chiar pe un pat normal. Va trebui mereu sa aveti grija unei saltele confortabile pentru ca micutul dvs sa se dezvolte normal si sa nu capete dureri de spate sau de cap. Invatati-l sa doarma corect, nu in pozitii care ii pot afecta integritatea coloanei, pentru ca degeaba salteaua este exact cum trebuie sa fie, daca propriul dvs copil este inamicul sanatatii sale.

Salteaua pentru copii trebuie sa fie elastica si mai mult tare. Saltelele pot avea zone cu elasticitati diferite in functie de partea corpului care sta in zona respectiva.

Astfel, in partea de sustinere a coloanei, salteaua este mai tare, iar in zona de cap mai moale, dar nu si in laterale, care trebuie sa il impiedice pe cel mic sa stea spre grilajul patutului, ci spre interior. O saltea ideala trebuie sa aiba o grosime de 15 cm si trebuie sa fie mai lunga decat persoana care o foloseste. Invelisul saltelei trebuie sa fie din bumbac, nu din matase sau lana, cum pot folosi adultii.