Cum Sa Transformati Un Patut Pentru Bebelus In Pat Pentru Un Copil De 3 Ani

In jurul varstei de 3 ani, copiii sunt in mod normal mutati dintr-un patut in pat destinat copiilor mai mari, pe care il vor folosi pana la varsta de 10 ani sau chiar mai mult.  

Copiii sunt mutati dintr-un patut pentru ca patutul nu le mai poate sustine greutatea (un copil de 3 ani cantareste mai mult decat un bebelus) si de asemenea, nu se mai poate extinde pentru ca micutul sa incapa in el (un patut se poate extinde doar de cateva ori, pentru a acomoda un copil in crestere).

Astfel, la varsta de 3 ani, cei mai multi copii ating limitele maxime suportate de un patut, atat in ceea ce priveste greutatea, cat si inaltimea. In aceste conditii, singura solutie este sa ii cumparati celui mic un pat ce va fi folosit multi ani de acum inainte. Problema este ca paturile costa destul de mult si nu toti parintii au bani sa investeasca in asa ceva.

De aceea, puteti sa luati in calcul o alta idee si anume transformarea patutului in pat obisnuit pentru un copil de 3 ani. Incepeti cu inlaturarea saltelei si a lenjeriei de pat. Salteaua nu va mai putea fi folosita din moment ce are o anumita lungime, care este probabil depasita de inaltimea copilului. De asemenea, nici lenjeria de patut nu va mai putea fi folosita, ci va trebui sa cumparati alta. Apoi, desurubati lateralele patutului.          

    Majoritatea patuturilor au 2 laterale pline si 2 cu zabrele. Ei bine, una din acele laterale pline o veti folosi ca si parte a noului pat pentru micutul dumneavoastra, impreuna cu platforma deja existenta a patutului. Celalalte laterale se pot dezmembra. Aveti grija ca sub laterala care va fi folosita ca si platforma pentru noul pat sa montati niste picioare de pat, pentru a sustine greutatea copilului. Asadar, ceea ce veti avea dupa dezmembrarea celor 3 laterale ale patutului, va fi o bucata de lemn cu picioare, asemanatoare unui pat, care asteapta o saltea pe masura sa. Inainte de a cumpara o saltea insa, taiati o bucata de lemn (puteti sa folositi chiar lemnul de la cealalta laterala plina) si faceti un spatar al noului pat, unde copilul va sta cu capul. Toate aceste bucati de lemn trebuie bine smirgheluite pentru a ca micutul sa nu se zgarie. Transformarea unui patut in pat pentru copii dureaza in jur de cateva ore.