Ofera un somn linistit copilului tau cu o saltea patut confortabila.

Pentru ca micutul tau sa aiba un somn linistit si fara probleme, el are nevoie de un loc confortabil si bine amenajat. Acest loc este, in general, reprezentat de un patut pentru copii. Daca vrei sa te asiguri ca patutul copilului tau este unul potrivit atunci este important sa ii alegi o saltea potrivita. Salteaua este cea mai importanta si de ea depinde cel mai mult felul in care se odihneste copilul tau si felul in care acesta se simte in patut. Este foarte important sa alegeti salteaua potrivita pentru patutul copilului dumneavoastra. O saltea buna este mai rigida, astfel incat sa ii permita copilului dumneavoastra sa stea cu spatele cat mai drept in timpul somnului. Este, de asemenea important sa nu folositi perne inalte.

Corpul si capul copilului dumneavoastra trebuie sa se situeze in acelasi plan pentru a avea parte de o pozitie corecta in timpul somnului. Cele mai multe devieri de la pozitia normala apar in copilarie si se datoreaza fie unei pozitii de somn incorecte, fie unor saltele prea moi sau nepotrivite.

Este de asemenea important sa luati dimensiunile patutului cu exactitate si sa alegeti o saltea care sa se potriveasca perfect. O saltea patut prea mica lasa spatii libere intre ea si pat, spatii care pot devenii adevarate capcane pentru manutele si piciorusele copilului tau, in timp ce o saltea prea mare face cute si iti va tine copilul intr-o pozitie incorecta. Este bine sa alegeti o saltea invelita intr-o husa detasabila, dintr-un material care sa nu alunece, astfel incat sa o puteti acoperi cu usurinta cu un cearceaf de bumbac care este cel mai potrivit pentru un copil.