Patuturi din lemn cele mai noi modele !

Un copil doarme aproape 80% din timp atunci cand este bebelus, deoarece atunci este momentul in care i se dezvolta nu numai corpul, dar si mentalul. Copilul are nevoie de somn, iar pentru ca aceasta activitate sa se desfasoare in cele mai bune conditii, el are de asemenea nevoie si de un patut ideal.

Cand porniti la cumparaturi, trebuie sa stiti exact ce cautati si care sunt standardele pe care un patut trebuie sa le respecte. De exemplu, daca vizati un patut de lemn sau de plastic cu grilaje, barele trebuie sa stea la o distanta de maxim 6 cm una de alta, astfel incat sa previna blocarea unei manute sau a unui piciorus intre ele, sau si mai grav, a capului copilului. Bara orizontala trebuie sa fie la 66 cm deasupra saltelei, cand salteaua se afla in punctul sau minim.

Daca fetita sau baietelul dvs este mai inalt decat inaltimea grilajului, este timpul sa o/il mutati intr-un pat de copii obisnuit. Salteaua ridica probleme si ea. In primul rand, trebuie sa se potriveasca perfect in patut. Orice diferenta, fie ca este mai mare sau mai mica, poate provoca leziuni micutului. Daca este prea mica, bebelusul poate sa cada intre saltea si o latura a patutului. Daca este prea mare, poate cauza probleme la gat sau la coloana, pentru ca micutul sigur se misca in timpul somnului si poate ajunge sa doarma pe acea denivelare creata de o saltea mult prea mare.