Cum Afli Cand Un Carucior Este Trecut Pe Lista De Rechemari La Fabrica

Multe dintre carucioarele de copii vandute in ultimii ani au fost rechemate la fabrica din diverse motive; fie nu aveau centurile de siguranta pozitionate in punctele in care spunea legea, fie nu erau confectionate din materiale non-toxice, fie aveau tavitele din fata prea mici si astfel limitau siguranta copilului, care putea oricand sa cada din ele, etc.

O problema minora se poate rezolva intr-un interval scurt de timp, in care compania producatoare ar trebui sa ofere persoanelor afectate de rechemare un carucior in schimbul celui rechemat la fabrica. Din pacate, acest lucru se intampla foarte rar, pentru ca multe dintre companiile producatoare de carucioare nu au atat de multe carucioare de dat la schimb, in cazul unei rechemari de 10000 carucioare, de exemplu.

  Pe de alta parte, o problema majora se poate solda cu scoaterea de pe piata a unui carucior, si cu inchiderea companiei producatoare. Acest lucru se poate intampla in cazul in care materialele folosite in producerea carucioarelor sunt toxice (fie ca producatorul stie sau nu acest lucru), cand carucioarele produse de companie nu asigura un nivel de siguranta considerat acceptabil de catre organizatiile care seteaza standardele de protectie si siguranta a copiilor, cand carucioarele sunt considerate periculoase din cauza altor factori etc.

Ca sa aflati daca un carucior este trecut pe lista de rechemari, fiti sigur/a ca dupa ce il cumparati, intrati pe site-ul producatorului si va inscrieti produsul pe site. Astfel, veti fi instiintati de fiecare data cand se vor rechema la fabrica anumite carucioare, stiind cu exactitate daca si caruciorul dumneavoastra este rechemat sau nu.

Daca nu aveti caruciorul inca inscris pe site, si nici nu sunteti un mare utilizator de Internet, va recomandam sa luati in calcul numarul de telefonul al producatorului sau macar al unei firme care comercializeaza produse de la fabricantul respectiv si sa ii contactati pe acestia in vederea aflarii de noi informatii in ceea ce priveste marca de carucior pe care ati cumparat-o si dumneavoastra. O alta idee buna este sa va lasati numarul de telefon la magazinul de unde ati cumparat caruciorul, si veti fi contactat in legatura cu noi promotii oferite de magazinul in sine, sau de producatorul caruciorului pe care l-ati cumparat, dar si in legatura cu rechemarile la fabrica anuntate de producator, daca este cazu.