Recomandari In Folosirea Carucioarelor Pentru Copii

Urmatoarele recomandari vin direct de la producatorii de carucioare pentru copii, care avertizeaza ca atat timp cat aceste recomandari nu sunt respectate, siguranta copilului este in pericol.:

1. Nu lasati niciodata copilul nesupravegheat in carucior Aceasta poate sa fie o problema cu carucioarele pentru ca in general carucioarele au un scaun orientat catre inainte, sau mai bine zis catre acelasi sens de mers ca si al persoanei care impinge caruciorul. In aceste conditii, persoana care impinge caruciorul nu va putea spune ce face cel mic dinauntru decat daca se opreste sa il verifice. Acest lucru este interzis atat timp cat caruciorul se afla in panta si ar putea-o oricand lua la vale. Deci in aceste conditii, solutia este sa cumparati un carucior cu un scaun ce se poate monta si cu fata la persoana care il impinge.

2. Nu folositi mai mult de 5 kg in cosul de sub carucior, indiferent de cat de mare ar fi caruciorul .O greutate mai mare de 5 kg poate dezechilibra caruciorul si poate afecta viteza cu care se deplaseaza.

3. Nu folositi caruciorul pe scari Daca stati la bloc, la un etaj superior, si nu aveti lift, atunci singura solutie este sa luati caruciorul in brate (fara copil inauntru), sa il lasati jos la scara, in interiorul blocului de preferat, si apoi sa urcati sa luati si copilul, sau sa fiti ajutat/a de o alta persoana la aceasta operatiune.

4. Caruciorul nu trebuie folosit la jogging decat daca este unul special pentru aceasta activitate Multe carucioare destinate plimbarilor in parc au ajuns carucioare de curse, parintii crezand ca un astfel de carucior poate sa reziste la multe din moment ce are frane, vireaza foarte bine si copilul inauntru se simte bine. Adevarul este ca aceste vehicule nu sunt create pentru viteze mari (nici macar acele carucioare de jogging) si in niciun caz nu trebuie folosite in detrimentul sigurantei copilului, numai pentru ca parintele sau persoana care il impinge sa se distreze.

5. Un carucio nichiduta nu trebuie folosit ca o jucarie de catre alti copii .Caruciorul este un mijloc de transport si trebuie tratat ca atare. Chiar daca legile nu impun inca sa li se faca revizii carucioarelor cum li se fac masinilor mici, acestea trebuie sa fie verificate din cand in cand (mai ales rotile si scaunul copilului, impreuna cu centura de siguranta) si trebuie sa impuna un oarecare respect celorlalti copii din familie, care nu trebuie sa vada in ele niste jucarii noi cu care sa isi plimbe papusile sau masinutele.