Cum Sa Alegeti Jucarii Educative Sigure Pentru Copii?

Jucariile pentru copii trebuie sa fie sigure, pentru ca in final nu conteaza cate luminite sau butonase prezinta o jucarie, ci daca acea jucarie ii permite celui mic sa se joace in deplina siguranta. De fiecare data cand cautati o noua jucarie educativa pentru cel mic, trebuie sa luati in calcul anumite reguli, care vor fi prezentate in continuare. 1. Respectati indicatiile de varsta ale fabricantului Daca o anumita jucarie este creata pentru copiii care au minim un an, nu o cumparati pentru copilul dumneavoastra care are abia 6 luni. Multe jucarii contin parti mici, care pot fi usor inghitite de catre copii, sau cu care acestia se pot sufoca, asa ca daca fabricantul spune sa cumparati jucaria doar daca micutul are peste un an, trebuie sa ii respectati conditiile.

 

2. Cumparati jucarii mari Pentru o siguranta deplina, cumparati jucarii mari, pentru ca pana si copiii de mai mult de 2 ani se pot ineca cu componente mici ale jucariilor. Prin achizitionarea de jucarii educative mari, il veti proteja pe cel mic de pericolul inghitirii unor parti ale acestora. 3.

Nu cumparati jucarii care sunt ascutite, au margini drepte, nu netede, sau jucarii care contin diferite lichide, ce pot fi baute din greseala de copii Nu va hazardati in achizitionarea de bilute, masinute de dimensiuni mici, sau jucarii care incap in palma micutului. Cei mici cunosc lumea exterioara cu ajutorul limbii, dupa cum spun specialistii, si de la atins cu gurita pana la inghitit nu este cale lunga. Aveti grija asadar cu jucariile mici, chiar si atunci cand aveti copii de 2-3 ani. 4. Jucariile educative care au baterie trebuie sa aiba compartimentul bateriei bine inchis si imposibil de deschis de catre un copil Ne referim aici in special la masinutele cu telecomanda, care pot fi manuite de copiii de 3 ani, de exemplu

. Acestia sunt foarte curiosi in ceea ce priveste absolut tot ce ii inconjoara si pot dezasambla cu usurinta jucariile daca acestea nu respecta niste norme minime de siguranta. 5. Jucariile de tipul kit-urilor trebuie sa vina cu instructiuni de folosire Daca vreti sa ii cumparati micutei dumneavoastra un razboi de tesut, fiti siguri ca razboiul in miniatura vine si cu instructiuni, pentru ca mai mult ca sigur acestea nu sunt aceleasi pe care le puteti cunoaste eventual dumneavoastra, de la bunica dumneavoastra.

Jucariile moderne beneficiaza de tot felul de avantaje, unele dintre ele fiind mai evoluate chiar decat obiectul in sine, pe care il reprezinta in miniatura. Mai multe despre jucarii educationale de tip Arts & Crafts, aici. 6. Alegeti jucarii de plus Jucariile de plus nu trebuie sa respecte conditii atat de stricte ca alte jucarii, in privinta sigurantei. Evident, trebuie sa nu fie vopsite cu vopsele din substante nocive, sa nu aiba parti ce se pot desprinde usor (nas, ochi), sa nu miroasa urat, insa aceste probleme sunt foarte rar intalnite. Cei mai multi producatori de jucarii de plus respecta toate aceste reguli, pentru ca au de indeplinit in primul rand norme de siguranta a propriilor lor angajati, astfel ca nu se hazardeaza sa lucreze cu substante interzise intr-o fabrica de jucarii.