Jucarii Prietenoase Pentru Copii

Jucariile destinate copiilor trebuie sa fie create din materiale non-toxice, sa nu contina plumb, ftalati, substante chimice periculoase, dioxina si sa fie create de un producator recunoscut.   In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt cele mai recomandate jucarii, pe care le puteti cumpara micutului/micutei dumneavoastra.

Incepem cu jucariile care vin cu o eticheta ce specifica faptul ca nu contin PVC. PVC-ul este un material de constructie, care nu trebuie sa fie continut in jucarii, deoarece contine ftalati cu potential toxic. Daca pe eticheta jucariei pe care vreti sa o cumparati nu apare niciun fel de indicatie conform careia jucaria are sau nu PVC in ea, cautati numerele care apar pe eticheta.

Daca vedeti #1, #2 sau #4, inseamna ca jucaria este sigura si nu contine PVC, ci polietilena, un bisfenol prietenos cu copii. Jucariile din lemn sunt iarasi recomandate celor mici, atat timp cat nu sunt vopsite sau date cu lacuri ce contin substante chimice periculoase. Totusi, jucariile de lemn pot aduce profituri frumoase unor companii care distrug padurile, astfel ca daca tineti la mediul inconjurator veti cumpara produse din lemn numai de la acei producatori care folosesc lemnul dintr-o padure ce este intr-o continua crestere.

Un lemn special pentru crearea jucariilor pentru copii este bambusul. Nu se poate vorbi despre defrisare in cazul bambusului, si nici despre emisii generate in momentul taierii copacilor. Jucariile din carpe, facute in general din bumbac organic, sunt iarasi recomandate copiilor. Bumbacul organic este un material textil recomandat nu numai in cazul jucariilor, ci si al lenjeriilor de pat, al hainutelor, al invelitorilor pentru scaunul auto si asa mai departe. Bumbacul este in general sprayat pentru a rezista daunatorilor.

Chiar daca nu se foloseste o cantitate mare de pesticid, acest tip de bumbac nu este chiar cel pe care sa il doriti langa pielea copilului dumneavoastra, sau mai grav, in gurita lui, astfel ca va recomandam sa vizati acele produse din bumbac care sunt realizate din bumbac organic. In final, va sugeram sa luati in calcul numai acele jucarii care sunt produse de o companie de renume, din Romania, Europa sau Statele Unite. Orice produs care vine dintr-o tara de care nu ati auzit este potential periculos pentru copilul dumneavoastra, pentru ca nu aveti cum sa aflati prea multe despre compania producatoare. Iar daca aveti indoieli despre o anumita companie sau jucarie, mai bine nu mai cumparati produsul respectiv.

Cu sanatatea copilului dumneavoastra nu trebuie sa va jucati.