Masutele de infasat reprezinta accesorii importante atat pentru medicul pediatru, care trebuie sa consulte bebelusii cand vin la consultul periodic, cat si pentru mamici. Masutele sunt create din cele mai diverse materiale, cele mai bune fiind cele de plastic, pentru ca plasticul nu este un bun conductor termic, asadar in momentul in care este frig in camera, masuta de infasat va avea in general o temperatura superioara, iar cand este prea cald, masuta va fi mai rece. Metalul, pe de alta parte, este extrem de tare influentat de caldura sau frigul dintr-o camera, si nu este recomandat decat pentru structura masutelor pentru infasat copiii, nicidecum pentru masuta in sine. Masutele nu sunt imbracate in material textil, cum se crede, pentru ca nu este cazul. In momentul in care un bebelus este infasat, scutecul sau este pus pe masuta de infasat, dupa care bebelusul este infasat. Masutele nu au fete de masa, ca alte tipuri de masa, pentru ca atunci cand sunt infasati, multi copii isi fac nevoile direct in scutecul pe care mamica lor vor sa il foloseasca sau chiar pe masuta. In cazul in care isi fac nevoile pe masuta, aceasta poate fi foarte usor curatata daca nu este imbracata in cine stie ce material textil. In cazul in care ar avea un fel de salteluta, acea saltea s-ar putea imbiba si ea cu tot felul de lichide si mirosuri, si ar fi foarte greu de curatat, trebuind pana la urma sa fie inlocuita cu totul.

 

Masutele de infasat copii vin si cu o mini cadita, sau suprafata de imbaiere pentru cei mici, ajutandu-i pe parintii acestora sa rezolve doua lucruri dintr-o lovitura, cu un singur produs: si imbaierea celui mic, si infasarea sa ulterioara. Atunci cand cumparati o masuta de infasat pentru bebelusul dumneavoastra, aveti grija ca aceasta sa respecte toate normele de siguranta europene, sa fie realizata din materiale complet non-toxice (fara ftalati) si sa se potriveasca dimensiunilor camerei copilului, pentru ca mai mult ca sigur acolo o veti tine.

Din fericire, masutele pentru infasat bebelusi care sunt destinate parintilor, nu doctorilor pediatri, sunt destul de micute, si incap in orice fel de locuinta. Masutele create pentru uzul pediatrilor sunt mai mari, putand fi folosite pentru mai multi copii deodata. De asemenea, un alt lucru care trebuie sa intereseze pe cei care sunt in cautare de masute pentru infasat bebelusi, este ca acestea sa fie prevazute cu mecanisme de prevenire a caderii accidentale.

Tinand cont ca majoritatea masutelor de infasat sunt facute din plastic, un bebelus ar putea aluneca foarte usor, daca nu ar fi marginile laterale care sa il impiedice sa cada. Si cadita de baie trebuie sa prezinte anumite elemente de siguranta, care sa asigure linistea parintilor ca micutii lor nu se vor rasturna in cadita, cu riscul de a se ineca, nu se vor cufunda prea mult intr-o cadita prea adanca si asa mai departe.