Premergatoare pentru copii isteti

Premergatoare pentru copii isteti

Influentarea selectiva a dezvoltarii copiilor reprezinta un factor de succes pentru dezvoltarea lor holistica. Pe langa elementele esentiale cresterii: alimentatie, imbracaminte, spatiu de odihna, orice copil are nevoie de dragoste si apreciere. Parintii trebuie sa isi manifeste dragostea pentru copii nu la modul declarativ, ci prin asigurarea unor conditii de viata cat mai bune pentru acestia. Inca de cand sunt bebelusi, copiii au numeroase nevoi ce trebuie satisfacute pentru a le ghida dezvoltarea sub toate aspectele. Una dintre aceste nevoi este cea de miscare, a doua intr-o ierarhizare, deloc riguroasa, fiind nevoia de joc. Parintii pot sa aleaga modul in care sa le satisfaca aceste nevoi general-valabile oricarui copil sanatos! Unii vor prefera sa-i lase sa se miste singuri, altii le vor oferi variante ingenioase; unii vor prefera sa-i lase doar intr-un spatiu ce prezinta siguranta, altii vor prefera sa le stimuleze dezvoltarea intelectuala intr-un fel sau altul. In timp, se vor vedea diferente de dezvoltare intelectuala intre cei doi copii. De ce? Datorita interactiunii cu adultul diferita.

            Daca doriti sa faceti parte din a doua categorie de parinti, mai exact dintre cei care prefera sa stimuleze pozitiv dezvoltarea holistica a copilului, va sugeram sa achizitionati un premergator functional, care permite stimularea bipeda a copilului si-i ofera posibilitatea sa exerseze mersul pe de o parte, iar pe de alta parte ii stimuleaza inteligentele multiple datorita tipurilor de jucarii cu care sunt accesorizate respectivele premergatoare. Din categoria premergatoarelor de acest tip va prezentam cateva de un real folos in cresterea si dezvoltarea copilului.

            “Premergatorul - Iepuras 2” se adreseaza copiilor cu varste de peste 10 luni, cu scopul exersarii mersului biped. Cel mic se poate aseza pe suportul scaunel si sa impinga din picioare cu scopul de a se deplasa cu cele patru roti mari. Aceasta jucarie poate fi utilizata in interior si in exterior pe suprafete plane. Pentru distractia celui mic, elementele detasabile isi pierd locul din locasurile destinate, iar copilul va trebui sa le reaseze respectand forma sau culoarea acestora. O alta jucarie premergator din aceeasi categorie ce permite exersarea deplasarii dar si o activitate interesanta este „Vehicolul de impins multi-activitati (J053)” realizat din lemn de esenta tare, vopsit in culori rezistente, pe baza de apa. Cu aceasta jucarie cel mic se poate deplasa in orice directie impingand de manerul din partea superioara. Daca oboseste, poate face un popas, timp in care se poate juca manipuland unul dintre cele trei variante de jocuri amplasate pe suprafata laterala. Astfel, copilul poate sa recunoasca o serie de culori, poate sa miste elementele exersand muschii mici ai palmei si reusind sa-si coordoneze  miscarile oculo-motorii.

            „Cadrul cu forme geometrice” ii ofera celui mic posibilitatea de a se deplasa sprijinindu-se de manerul acestuia, iar cutia cu jucarii detasabile cu forme diferite ii permite sa realizeze diferite constructii pe covor sau sa recunoasca forme geometrice, sa verbalizeze, sa cunoasca si culorile de baza, sau sa aseze fiecare element in casuta corespunzatoare. Realizat integral din lemn, vopsit in culori pe baza de apa, reprezinta o jucarie ingenioasa, cu dubla utilitate pentru cei mici.