Saniute prietenoase din lemn

Saniute prietenoase din lemn

Lemnul a reprezentat mereu un material de baza in realizarea diferitelor obiecte necesare omului inca din cele mai vechi timpuri. A reprezentat un material din care se confectionau carele, saniile trase de cai si chiar saniutele pentru copii.

Iata ca si astazi reprezinta un material la care omul nu a renuntat, in ciuda tehnologiilor avansate pe care le intalnim la tot pasul. Alegerea unei saniute din lemn este o optiune foarte buna. Motivul ar fi usurinta sa in manevrare, rezistenta la socuri mecanice, finisajele si accesoriile de calitate care le definesc. Pentru persoanele care isi mentin nestirbita increderea in obiectele realizate din lemn natur, fie ele mobilier, alemente decorative, accesorii pentru bucatarie sau jucarii, alegerea unei saniute din lemn este fireasca. Saniutele de acest tip se pot achizitiona din magazinele de resort sau prin comenzi on line cu livrare la domiciliu. Va prezentam cateva modele de saniute din lemn ce pot fi achizitionate on line de catre cei interesati.

            Pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 luni si 5 ani, va sugeram alegerea modelului integral realizat din lemn de fag ”Sanie lemn cu sac imblanit rosu”. Este accesorizata cu spatar inalt din lemn din aceeasi esenta tare, ce se poate demonta odata cu inaintarea in varsta a copilului. Este lacuita cu lac ecologic ce ii confera rezistenta la umezeala, iar pe talpi are platbanda metalica pentru alunecare usoara pe orice tip de zapada: afanata sau tasata. In fata are suport rezistent de care este legata o sfoara trainica, astfel incat plimbarile celor mici sa fie placute.

Pentru confortul termic al copiilor de pana in 2 ani este accesorizata cu saculet cu dimensiuni generoase, captusit cu lana si acoperit cu material impermeabil care nu permite nici trecerea vantului. Se fixeaza cu capse de spatarul saniutei si este prevazut cu centura de siguranta ce se leaga dedesuptul saniei. Greutatea maxima acceptata de structura de lemn este de 75 kg, astfel incat poate fi utilizata de copil si cand creste.

            O alta varianta de saniuta din lemn este modelul „Sanie din lemn 2 persoane Davoser”. Aceasta se adreseaza copiilor de peste 3 ani, deoarece nu este prevazuta cu spatar. Structura sa rezistenta, designul elegant si finisajele permit utilizarea sa indelungata pe timp de iarna. Suportul generos pentru sezuta asigura spatiul necesar pentru doua persoane a caror greutate insumata sa nu depaseasca 80 kg. Marginile rotunjite fereste pe cei mici de accidentari, iar talpile au platbanda metalica pentru alunecare usoara pe orice tip de zapada.

            O alta posibilitate de alegere si achizitionare on line a unei sanii confectionate din lemn este modelul „Sanie de lemn”. Dupa cum ii arata si numele, este o sanie clasica, eleganta, realizata integral din lemn de stejar cu finisaje de lac ecologic pentru protectia antiumezeala. Este accesorizata cu spatar de lemn demontabil si suporta greutatea de 75 kg putand fi utilizata de copiii cu varste cuprinse intre 7 luni si 5-6 ani.

            Varianta unei saniute din lemn pentru o persoana ce este confectionata integral din lemn de stejar si poate fi folosita de catre copiii de peste 3 ani si chiar de adulti, este modelul „Sanie din lemn 1 persoana Davoser”.