Biciclete pentru copii modele 2016

Deplasarea copiilor cu un mijloc de locomotive le produce o deosebita placere, fie ca acesta este landou, carucior sau sanie conduse de catre adulti, fi ca se deplaseaza singuri punand in miscare jucaria miscatoare. Una dintre jucariile potrivite pentru copii de peste 2 ani este bicicleta.

Realizata din plastic dur sau pe structura metalica, bicicleta este si va ramane una dintre jucariile favorite pentru copiii mai mari sau mai mici. Bicicleta pentru copii le ofera acestora posibilitatea de miscare in aer liber, le dezvolta musculatura membrelor inferioare, mentinerea echilibrului in deplasare, le dezvolta competente de deplasare in spatii diferite, respectand o serie de reguli stricte. Observam astfel ca invatarea mersului pe bicicleta pentru un copil cu varsta de minim doi ani este benefica dezvoltarii sale fizice si psihice, dezvoltandu-le concomitent stima de sine. Alegerea unei biciclete pentru copii se face in functie de varsta acestuia, de gradul in care este familiarizat cu actiunea de pedalare si mentinere a echilibrului, dar si coloritul si inaltimea acesteia.

Pentru copiii mici care urmeaza sa deprinda miscarile specific deplasarii pe bicicleta este recomandata achizitionarea unei jucarii de acest tip dotata cu roti ajutatoare pe lateralele rotii din spate, demontabile atunci cand copilul prezinta siguranta in deplasare. In acest sens va sugeram alegerea bicicletelor model Dino Bikes sau Cippolino confectionate din material rezistent, cu roti de cauciuc pentru aderenta maxima pe sol si pedale cu banda de cauciuc impotriva alunecarii picioarelor. Designul elegant, faptul ca este usoara, cca. 6 kg, ghidonul si sezuta sunt pozitionate ergonomic reprezinta elemente importante pentru buna sa utilizare de catre copiii de peste trei ani.

Daca doriti o bicicleta pentru copii fara roti ajutatoare puteti alege una dintre variantele modelului Rider concepute cu variante coloristice placute specifice fetitelor si baiateilor. Pozitionarea joasa a scaunului si ghidonul reglabil pe inaltime permite mentinerea controlului echilibrului in timpul deplasarii, iar pozitionarea corecta a corpului exclude deformarea coloanei vertebrale sau crampe musculare in cazul petrecerii unui timp indelungat pedaland.

Pentru copiii foarte mici, de la 8 luni la 2 ani, puteti opta pentru biciclete din lemn fara pedale. Acestea se pot utilize cu succes atat in interior cat si in aer liber si au rolul de a-i obisnui pe copii sa-si mentina echilibrul si sa-si coordoneze miscarile motrice. Acest tip de bicicleta este potrivit si pentru copiii cu dizabilitati locomotorii deoarece le stimuleaza dezvoltarea muschilor spatelui si ai bratelor prin mentinerea corpului in pozitii specifice pedalatului.

Bicicletele marca Disney au o gama diversa de modele, fiind recomandate copiilor care deja au dobandit competente in privinta mersului pe bicicleta. Viteza pe care o dezvolta in deplasare este mai mare, iar echipamentul din dotarea ghidonului este mai complex: far, oglinda, claxon. Realizata pe structura metalica, prezinta siguranta in deplasare, iar rotile de cauciuc au aderenta perfecta pentru diferite tipuri de teren. Bicicletele pentru copii marca Dino au un design elegant, finisaje frumoase si dezvolta o viteza mare in deplasare. Acestea se adreseaza atat copiilor incepatori, cat si celor care sunt initiati in tainele deplasarii pe doua roti.