Care Sunt Componentele Unei Saniute Pentru Copii

Inapoi la Blog

Saniutele pentru copii sunt formate din cadrul saniutei care este de lemn, plastic sau metal, dintr-un cordon elastic care este folosit de catre parinti atunci cand trag saniuta, de un maner de plastic, care este folosit tot de catre acestia (in cazul copiilor foarte mici, care este mai bine sa fie plimbati cu saniuta, in timp ce se afla sub supravegherea permanenta a parintilor), si din alte parti componente mai mici, care permit saniutei sa functioneze cum trebuie.

Anumite saniute au si volan sau sistem de directie, insa nu sunt atat de raspandite ca saniutele mentionate mai sus, tocmai pentru ca sunt recomandate copiilor care au o oarecare experienta in manevrarea saniutelor, nu tuturor copiilor, ca saniutele de mai sus. Saniutele mai pot contine si aparatori de zapada, care sunt montate undeva la jumatatea saniutei si protejeaza copilul din interior de bucatile de zapada ce se pot desprinde de pe drum atunci cand saniuta este trasa din fata de unul dintre parintii sai.

De asemenea, saniutele pot fi echipate cu un saculet unde cei mici pot sta la orizontala, sau cu o tavita amplasata undeva in fata, unde micutul isi poate tine manutele. Aceste jucarii (cu saculet sau tavita) sunt recomandate numai pentru copiii foarte mici, care insa pot sa stea in fundulet, si care nu au nicio problema de sanatate, care i-ar putea impiedica sa foloseasca saniuta. Saniutele pentru cei mici au un design foarte diferit fata de saniutele de viteza si cele care beneficiaza si de volan sau sistem de directie.

Cele pentru copiii mici prezinta margini inalte, astfel ca baietelul sau fetita plimbati cu saniuta sa nu poata cadea din saniuta. De altfel, aceste saniute destinate copiilor intre 6 luni si 3 ani au si o centura de siguranta, pentru ca micutii sa nu poata iesi din saniuta chiar daca incearca. Saniutele de viteza, pe de alta parte, nu sunt dotate cu centura de siguranta, insa prezinta si ele destule sisteme de siguranta, care ii impiedica pe cei mici care le conduc sa iasa din ele in momentul unui impact cu un obstacol, gen bolovan acoperit de gheata.

Cordonul elastic al saniutelor este prins de partea din fata a saniutei direct de saniuta sau cu ajutorul unui sistem de prindere, care este de cele mai multe ori realizat din metal. Recomandam achizitionarea unei saniute de lemn sau plastic ce prezinta un sistem de prindere metalic, pentru ca rezista mai mult in timp, metalul uzandu-se mult mai greu decat lemnul sau plasticul din care ar putea fi construita saniuta.

Plata in rate fara dobanda prin