Cele mai noi jucarii ce ajuta la cresterea si dezvoltarea copiilor!

Jucariile sunt indispensabile in cresterea si dezvoltarea unui copil.Inca de la nastere copilul invata sa se joace,insa cand acesta deja este mai maricel are nevoie de jucarii la fel cum persoanele adulte au nevoie de un loc de munca.

Acestea trebuie sa le ofere posibilitatea unei activitati placute,in formative dar si o ocazie de amuzament. Cele mai potrivite sinonime pentru cuvantul jucarie din punctul de vedere al micutilor sunt jocul, experimentarea ,imaginatia si invatarea. Sunt singurele obiecte care pot fi posedate de catre micuti fiind maniera de afirmare a existentei si a identitatii acestuia. Chiar daca unele jucarii servesc doar pentru decor,copilul poate manipula mai mult sau mai putin obiectul fiind fericit doar sa il aiba in camera sa.

Desi se grupeaza in mai multe sau mai putine categorii,ele difera in mod egal dupa folosinta pe care le-o va da copilul. Jucariile pentru exersare ajuta la dezvoltarea vorbirii si a vocabularului,cele formate din mai multe parti dezvolta indemanarea si atentia copiilor iar cele bazate pe regulament aduce copilul in contact de relationare cu ceilalti parteneri de joaca. Este foarte important pentru copii sa-I invatam pe copii sa se joace si sa le cumparam jucaria potrivita varstei lor.

Joaca impreuna cu micutul iti ofera posibilitatea de modelare a comportamentului acestora,in acelasi timp puteti descoperii si greselile mai ascunse ale micutilor. Au o mare valoare instructiva,fiind elementul de baza in principala activitate a copiilor,ajutandu-I pe acestia sa dobandeasca capacitati,experiente noi dar si sa isi cultive spiritul de observatie,memoria,fantezia si gandirea. Criteriul esential in alegerea lor este cunoasterea copilului dar si a preferintelor sale.

Trebuie sa fim atentio in momentul in care cumparam o jucarie astfel incat sa nu fie lucrata neglijent sau dintr-un material periculos pentru micut. Lasati copilul sa aleaga din diversitatea de jucarii existente pentru a se putea juca cu ce ii place mai mult. Pentru noi adulti perioada copilariei e o lume ireala,fantastica insa pentru copiii nostri este una reala,plina de armonie si de jucarii. Comanda online pe nichiduta.ro