Cum Sa Creati O Pista Pentru Sanius?

Inapoi la Blog

Saniusul este o activitate foarte distractiva, insa poate fi si periculoasa daca nu sunt luate in calcul anumite masuri de protectie. Iar una dintre cele mai bune masuri este de a fi sigur/a ca pista pe care se va da cu sania copilul dumneavoastra este neteda si fara obstacole, gen bolovani ascunsi sub zapada, gheata sau mici crevase formate ce nu se vad, fiind acoperite de zapada, dar in care o saniuta impreuna cu copilul din ea pot cadea foarte usor.

Ruta pe care va circula un copil cu saniuta lui trebuie aleasa oarecum in panta, pentru ca altfel micutul nu va putea aluneca de unul singur, ci va trebui tras de unul din parinti. In plus, este mult mai simplu sa gasiti o pista nefolosita inca pe un deal in apropierea casei dumneavoastra, decat una pe strada (strazile sunt primele rute folosite de catre copii atunci cand ninge).

Atunci cand gasiti cu privirea zona potrivita de pe un deal, unde copilul dumneavoastra sa se dea cu saniuta, trebuie sa o si verificati ca fiind potrivita pentru acesta. In plimbarea dumneavoastra pe deal, nu uitati sa luati si o lopata; nu se stie daca nu cumva va trebui sa mutati zapada dintr-o parte in alta pentru a face circuitul de sanius cat mai neted. Inainte de a il lasa pe cel mic sa se dea cu sanie pe un deal, verificati daca exista gropi ascunse de zapada; calcati pe fiecare centimetru al rutei alese, pentru a usura drumul saniutei.

Daca nu calcati pe zapada, nu veti avea de unde sti ce se afla sub ea, si in plus, saniuta se poate cufunda in zapada foarte simplu. Iar in cazul in care copilul merge doar cu alti copii la sanius, nu cu un parinte, le va fi greu sa o mai scoata, daca se intepeneste. Cand considerati ca ruta este gata de a fi folosita, dati drumul saniutei de sus si vedeti care este traiectoria sa; este foarte posibil ca sania sa ia exact aceeasi traiectorie si cand va fi copilul in ea, in cazul in care sania nu are cumva volan si sistem de directie pentru a fi manuita cum vrea copilul.

La final, aratati-i si copilului ce trebuie sa faca atunci cand vede ca ruta nu mai este la fel de neteda ca la inceputul sesiunii de sanius. Acesta este de ajuns sa batatoreasca zapada, pentru a o face mai neteda, si la aceeasi inaltime ca in tot restul partiei.

Plata in rate fara dobanda prin