Cum Sa Faceti Conditie Fizica Atunci Cand Trageti O Saniuta?

Numai simplul fapt de a trage o saniuta este un exercitiu fizic, insa daca doriti sa aveti o conditie fizica mai buna, va recomandam sa va ingreunati aceasta operatiune prin plasarea unor obiecte (daca incap) mai grele in sanie. Nu numai ca sania va deveni mai stabila, dar va va fi si mai greu sa trageti de ea. Saniutele pentru copii nu se trag pe dealuri, nici la urcare, nici la coborare, ci numai pe suprafete plane. Saniutele care se folosesc pe dealuri sunt utilizate de copii mai mari, care stiu sa vireze o sanie singuri, si nu au nevoie sa fie plimbati de parintii lor

. Pentru a trage o saniuta in deplina siguranta pentru cel mic si cu cea mai mare eficienta pentru dumneavoastra, verificati ca sania sa stea pe zapada, si sa nu aiba parti ridicate, ca de exemplu partea din fata sau partea din spate; daca acest lucru se intampla, nu veti mai putea exersa la maxim trasul saniei, din moment ce zapada va ajuta si ridica ea insasi saniuta in deplasare.

Este destul de greu sa gasiti o ruta unde zapada este asezata perfect, insa nu imposibil daca v-o creati singur. Daca stati la curte, aveti grija sa neteziti zapada din curte si abia apoi sa iesiti cu micutul la sanius. Cand alegeti sa adaugati greutate in sanie, verificati ca sfoara cu care trageti sania sa reziste unei greutati mai mari. Intrebati producatorul sau vanzatorul care este forta maxima la care rezista acel tip de sfoara. In principiu, o sfoara poate sa traga plus sau minus 5 kg, ceea ce ar trebui sa fie indeajuns pentru o persoana care vrea sa faca sport tragand de o sanie.

Ganditi-va numai: 30 minute de tras o sanie care cantareste 7-8 kg, plus un copil de 10 kg, plus o incarcatura de 5 kg, sunt suficiente ca sa capatati o conditie fizica de invidiat.

Daca sania pe care vreti sa o trageti dupa dumneavoastra in incercarea de a il distra pe micut si de a face si sport in acelasi timp vine cu o prelungire, ca un fel de remorca, aveti grija ca remorca sa fie bine conectata de saniuta, pentru a nu se desprinde pe drum. Acest lucru este cu atat mai important cu cat iesiti la sanius pe strazi, nu in curtea proprie. Pentru a nu speria copilul din interiorul saniutei si pentru a da timp muschilor dumneavoastra sa se obisnuiasca din nou cu starea de relaxare, opriti saniuta treptat, nu brusc. Doriti sa cumparati o saniuta? accesati www.nichiduta.ro/saniute