Cum Sa Instalati Un Leagan In Curte?-nichiduta.ro

Toti copiii adora sa se dea in leagan. Din pacate nu toti stau langa un parc unde sa beneficieze de leagane, iar daca stau langa un parc, leaganele nu sunt de buna calitate, de cele mai multe ori micutii avand mai degraba sansa sa se raneasca decat sa se distreze. In aceste conditii este de preferat sa amenajati un loc de joaca in curtea dumneavoastra sau undeva la parterul blocului, unde sa nu se joace decat copiii de la scara sau blocul unde locuiti. Astfel, tot ce trebuie sa faceti este sa cumparati un leagan de la unul din multele magazine care vand jucarii pentru copii si sa va apucati de treaba in propria curte sau in gradina vecinului de la parter.

Un leagan nu se poate amenaja chiar oriunde, asa ca incepeti cu gasirea celui mai potrivit loc pentru copii. Luati in calcul si galagia pe care acestia o vor genera si amplasati leaganul undeva departe de dormitor. Leaganul trebuie fixat in pamant. Tineti cont ca micutii s-ar putea sa mai si cada (acest lucru face parte din legile copilariei) si este mult mai bine sa cada pe pamant, nu pe asfalt. Atunci cand desfaceti cutia unde se afla leaganul, verificati sa aveti toate instructiunile necesare si de asemenea, toate piesele care va sunt necesare pentru a instala leaganul in bune conditii.

In cazul in care nici macar leaganul nu este asamblat, ci vine in bucati (corzi, scaunul leaganului, centura de siguranta si alte accesorii) va puteti simti un pic intimidat/a de cate piese veti gasi, dar cu siguranta nu trebuie sa simtiti acest lucru, pentru ca acestea se asambleaza in cateva minute.

Dupa ce ati batut structura cadrului in pamant si ati asigurat-o, dupa ce ati montat corzile leaganului si leaganul in sine, chemati un copil pentru a verifica inaltimea la care trebuie montat scaunul. Aveti grija ca un copil de 4 ani se poate descurca intr-un anumit leagan mai bine sau mai rau decat un copil de 9 ani, care evident este mai inalt.

Asa ca daca aveti mai multi copii, si nu vreti sa stati toata ziua sa modificati inaltimea leaganului, si mai ales nu vreti sa ii auziti certandu-se care sa se dea primul in leagan, cumparati doua leagane. Iar inainte ca micutii sa se dea in leagan, verificati ca in zona de actiune a leaganului sa nu existe niciun fel de pericol, gen greble sau sape aruncate pe jos, ghivece de flori sau scaunele de stat in curte.Vezi detalii despre leagane pe nichiduta.ro