Cum Sa Mentineti Un Carucior Pentru Copii Curat

Avem grija de copii nostri, de parintii nostri, de casa noastra, de masina noastra, dar avem oare grija si de obiectele mai mici care ne inconjoara? Un carucior pentru copii nu este o mobila care trebuie stearsa din cand in cand de praf si nici un obiect care trebuie dus la curatatorie, cum se intampla cu covoarele spre exemplu. In acest caz, ce trebuie sa facem ca sa avem grija de caruciorul copilului nostru? Caruciorul copilului trebuie sa fie extrem de curat pentru ca in el va fi pus copilul, iar copiii mici au o imunitate foarte scazuta, putand fi afectati foarte usor de orice virus sau bacterie.

Degeaba folosesc producatorii de carucioare materiale antialergenice, antimicrobiene si antifungice in procesul de creatie a carucioarelor, daca noi nu avem grija cum trebuie de-a lungul timpului de caruciorul copilului nostru.

 

Astfel, prima grija pe care trebuie sa o aiba orice parinte cand vine vorba de carucior este ca acesta sa fie igienic. In functie de recomandarile fabricantului, scaunul, manerul, spatarul, copertina, si toate celelalte componente se vor spala numai cu substantele prevazute de fabricant. In cele mai multe dintre cazuri, se poate folosi un detergent obisnuit fara probleme. Totusi, nu trebuie sa dati cu apa si detergent in zonele unde exista imbinatii metalice

. Daca totusi vreti sa spalati o anumita portiune a caruciorului cu apa, detasati acea parte si spalati-o in alta zona, separat de carucior. Si daca tot a venit vorba de componente metalice, trebuie sa aveti grija ca acestea sa fie permanent unse si sa functioneze perfect. Nu este de dorit sa ramaneti cu caruciorul in strada pentru ca nu mai se poate conduce cum trebuie, pentru ca ii intepenesc piulitele, sau pentru ca incepe sa traga la stanga sau la dreapta, tot din cauza unor neajunsuri la partile metalice.

Si rotile trebuie verificate din cand in cand. Daca aveti vreo bicicleta in casa, puteti verifica presiunea in pneuri cu acelasi aparat cu care verificati presiunea in cauciucurile bicicletei. Numarul de atmosfere care trebuie sa existe in cauciucurile caruciorului este specific de fiecare fabricant in parte. Pe timp de iarna, atunci cand nu folositi caruciorul, acesta trebuie dezasamblat si pastrat intr-o zona curata. In timpul iernii, nu este cazul sa ii spalati copertina, scaunul si alte parti, doar sa il depozitati curat.

Eventual, in primavara cand il veti scoate pentru o noua etapa de plimbari, il puteti peria un pic, insa daca a fost pastrat intr-un spatiu curat, fara praf si umiditate, si acoperit, puteti sa renuntati chiar si la periat. Instructiuni legate de cum sa aveti grija sa mentineti permanent un carucior curat veti primi si de la producatorul caruciorului, asa ca nu aruncati lista cu instructiuni de folosire, pe care o primiti o data cu caruciorul si cu cartea tehnica a acestuia pentru ca la sfarsit prezinta si reguli de intretinere a caruciorului.

Carucioarele pentru copii pot fi unii dintre cei mai buni prieteni ai copilului dumneavoastra, dupa cum puteti citi si aici. Aveti grija sa fie si unii dintre cei mai curati.