Fiti alaturi de copilul dumneavoastra cand invata sa mearga pe tricicleta.

Sa-ti inveti copilul sa mearga cu bicicleta este una din nenumaratele bucurii de a fi parinte. Inainte de toate, invatati copilul sa mearga pe tricicleta. Odata ce copilul invata sa mearga pe tricicleta, ii va fi mult mai usor sa invete sa mearga pe bicicleta. Mergand pe tricicleta, acestia invata doua din cele trei componente ale bicicletei si anume directia si pedalatul.

Cel de-al treilea component este echilibrul, dar acesta il va capata in timp. Pentru siguranta copilului dumneavoastra este recomandat sa achizitionati si o casca de protectie odata cu tricicleta. Ca parinte, trebuie sa fiti alaturi de copilul dumneavoastra in momentul in care invata sa meaga pe tricicleta.

Va vom oferi cateva sfaturi pentru aceasta situatie. Inainte ca acesta sa urce pe tricicleta, asigurati-va ca aceasta este pe masura copilului dumneavoastra. In acest mod el va putea sa puna picioarele pe pamant in momentul in care nu mai merge. Este recomandata tricicleta mai joasa deoarece aceasta este mai rezistenta si exista riscul mai mic sa se rastoarne. Casca este un accesoriu important pentru siguranta copilului dumneavoastra, asa ca este indicat sa-i aratati cum sa si-o puna correct.

Cureaua trebuie sa i se potrivesca perfect sub barbie si sa poata fi ajustata lejer. Explicati copilului dumneavoastra cum sa se aseze pe tricicleta. Pentru a-l face pe copil sa inteleaga mai bine, puteti sa-i faceti o demonstratie. Asezati copilul pe tricicleta punandu-i picioarele pe pedale. Impingeti cu o mana una din pedale pentru a-i arata copilului cum trebuie sa faca. Pe masura ce pedalele se misca, picioarele copilului incep sa invete miscarile de pedale cu ajutorul memoriei musculare.

Invatati copilul cum sa dirijeze ghidonul, miscandu-l la stanga sau la drepta in timp ce tricicleta se misca. Directia este un concept simplu pentru majoritatea copiilor si cel mai bine se invata exersand. In cazul in care tricicleta are frane, aratati-i copilului cum se utilizeaza. Majoritatea tricicletelor nu au frana, insa , in acest mod, copilul va invata sa-si foloseasca picioarele pentru a reduce viteza sau chiar pentru a frana. Supravegheati copilul in timp ce invata sa mearga pe tricicleta si invatati-l sa ocoleasca obstacolele.