Jucariile educative sunt cele care ajuta in dezvoltarea multor laturi ale personalitatii micutului dvs, dar si in folosirea cu succes a proceselor creierului, cum ar fi memoria, imaginatia, creativitatea, dezvoltarea capacitatii de a face calcule rapide, de a isi organiza timpul astfel incat sa reuseasca sa termine un anumit joc in limita data de joc si asa mai departe.
Astfel de jucarii educative se refera la jucarii pentru dezvoltarea limbajului si cunoasterea literelor si a celor mai uzuale cuvinte din limba materna (dar nu numai), jucarii legate de stiinta si tehnica, pentru dezvoltarea capacitatilor motoare, puzzle-uri, jocuri muzicale, care implica miscare fizica, in aer liber, jocuri electronice, jucarii care testeaza abilitatile copiilor de a crea singuri anumite produse pe baza unor instructiuni date, jucarii care explica intr-un mod simplu care sunt cele mai populare animale si plante, ce rol au ele in mediul inconjurator.
Exista si jucarii care ii ajuta pe copii sa inteleaga responsabilitatile unui adult, cum ar fi jucariile care contin seturi de bucatarie, masinute de cusut, masini telecomandate, bani de jucarie, jucarii tematice, pentru un viitor profesor, doctor, asistenta, scriitor, pianist si asa mai departe. Copiii dvs pot invata sa gandeasca mai clar, repede si mai bine prin folosirea acestor jucarii educative. Asa ca nu neglijati acest aspect si nu asteptati sa se faca fata sau baiatul dvs mare. In general, personalitatea unui copil se formeaza pana in varsta de 8 ani, deci intervalul intre 0 si 8 ani este mai mult decat propice pentru folosirea acestor jucarii.