Top 10 intrebari frecvent cautate pe Google de catre parinti

Vestea ca vei deveni parinte vine ca un val de bucurie care iti strabate tot corpul, alaturi de emotia care nu te lasa sa iti opresti lacrimile care vestesc visul tau implinit. La fel se intampla deseori si atunci cand afla sotul ca va deveni tata si tot asa pana ce afla toti membrii familiei. O astfel de veste vine totusi si cu un sentiment de neliniste pentru ca te temi ca nu vei sti ce trebuie sa faci, ca totul este nou pentru tine si nu vrei sa faci ceva gresit pentru ca puiul de om va depinde numai de tine.

                                              

Sunt stari firesti si normale prin care orice persoana care afla pentru prima data ca va fi parinte trece. Partea buna este ca acum, cu lumea tehnologizarii, avem acces la orice informatie ne dorim, care este la un search distanta, plus ca poti suna oricand medicul pediatru in caz de o urgenta care te va ajuta cu ce ai nevoie.

Ca parinte nicio grija pe care ti-o faci nu este exagerata, ci este fireasca, pentru ca vrei ca bebelusul sa fie cat mai bine si sa nu il doara nimic. Vrei sa faci totul bine si “ca la carte” cum s-ar spune. Chiar daca ai umplut probabil biblioteca de carti fel de fel cu privire la parenting, la ce trebuie sa faci in timpul sarcinii si alte aspecte de acest gen, poate ca acestea nu iti raspund mereu la intrebarile pe care le ai. Astfel alegi varianta mai simpla - Google. 

 

Topul intrebarilor pe care parintii le cauta pe Google

Sunt foarte multi parinti care cauta informatii pe Google, in diverse surse. Poate ca printre intrebarile din acest top regasesti si o curiozitate pe care tu o ai sau o vei avea. Afla deci care este top 10 al intrebarilor la care parintii au dat search:

1.De ce plang bebelusii?

Pentru cei care devin pentru prima data parinti sunt atat de multe lucruri noi prin care trec si parca totul este complicat. Atat de multe lucruri de care nici nu stiau ca exista sau la care credeau ca trebuie sa fie atenti. Un parinte trece deseori prin situatia in care bebelusul plange.

De multe ori nici nu stii care este problema si nu mai stii ce sa faci. Si atunci cauti ajutor pe Google, rapid si la indemana. Poti afla astfel ca sunt multe cauze pentru care plange, nu doar pentru faptul ca ii este foame sau trebuie schimbat. Atunci cand este prea obosit si nu a avut parte de orele de odihna necesare poate plange, cand ii este prea frig, prea cald, cand are colici, cand il doare ceva sau cand are parte de un disconfort si cate si mai cate motive. Trebuie doar sa incepi cu timpul sa iti intelegi copilul si mai apoi ii vei cunoaste fiecare reactie si ce inseamna aceasta. 

Totusi, problema ca parintii nu stiu de ce plange copilul este in capul listei cu un motiv, din cauza ca primele saptamani alaturi de bebe pot fi o adevarata provocare si parintii sufera alaturi de copil cand acestuia nu ii este bine. Fapt pentru care vor sa stie ce pot face mai bine pentru bunastarea acestuia. 

 

2.Cum sa securizez casa pentru bebelus?

Dupa ce trec primele luni si bebe incepe sa fie din ce in ce mai activ, nu mai doarme toata ziua, incep si plimbarile prin casa. Imediat ce invata sa mearga de-a busilea incep si problemele. Sa nu mai vorbim despre perioada in care incepe sa se ridice in picioare si sa faca pasi. Atunci pericolele sunt la orice pas.

Motiv pentru care parintii vor sa stie cum sa securizeze casa. Iata ca sunt multe metode prin care poti face acest lucru, unul dintre ele fiind montarea pe colturile mobilei a protectiilor speciale din silicon. Acolo unde exista manere ascutite de preferat ar fi sa le schimbati sau sa le dati jos, iar unde sunt scari puteti monta un grad special pentru a impiedica accidentele.

 

3.Cum se schimba un scutec?

Este important sa stii cum trebuie schimbat scutecul daca vrei sa nu ai surprize si sa se pateze hainele copilului. Astfel ca poti intreba medicul sau poti cauta si tu o explicatie pas cu pas pentru acest proces. 

Atentie insa, sunt unele diferente intre baieti si fete cu privire la prinderea scutecului. 

 

4.Cum sa il invat pe copil sa faca la olita?

Vine repede si acest moment care va va da batai de cap. Cautati astfel diverse forumuri in acest sens, vedeti care sunt secretele altor parinti. Important este sa discutati si sa explicati copilului fiecare pas. Puteti alege pentru inceput o olita cat mai atractiva, cu diverse personaje si culori diverse. Nu uitati sa aveti rabdare!

 

5.Cum poti linisti bebelusul cand plange?

In acest caz depinde foarte mult si de motivul pentru care bebelusul plange. Cert este ca veti gasi suficiente explicatii, dar important de stiut este faptul ca leganatul si contactul fizic cu mama sau tata pot fi de mare ajutor.

 

6.Cum pot infasa un bebelus?

Deseori este de preferat sa infasati bebelusul noaptea cand il puneti sa doarma, pentru ca acest lucru il linisteste pe bebe si il ajuta sa doarma mai linistit si mai mult in timpul noptii. Trebuie sa stiti ca nu este necesar sa il strangeti foarte tare, astfel incat sa nu aiba un disconfort care sa il incomodeze. 

 

7.Ce sunt colicii si cum pot fi tratati?

Colicii sunt una dintre problemele cele mai des intalnite care dau batai de cap parintilor. Cu privire la acest subiect puteti citi pe larg in articolul de pe blogul nostru intitulat “Despre colici la nou nascuti si cum ii putem evita”.

 

8.De ce bebelusul are cojite pe cap?

Deseori parintii isi fac griji cand vad niste cojite pe scalpul copilului si cred ca ceva este in neregula. Aceste cojite se numesc, de fapt, dermatita seboreica sau cruste de lapte si nu incomodeaza copilul. Pe bebelus nu il doare nimic cand are acest tip de dermatita. 

Pentru a scapa de acestea exista sampon special sau chiar pieptene, alaturi de alte solutii despre care poti afla mai multe, dar ia in considerare si sfatul medicului in astfel de cazuri.

 

9.Cum pot preveni sindromul mortii subite?

Este cu adevarat un subiect de interes si asta pe buna dreptate. Trebuie sa stiti in special ca bebelusii nu se pot intoarce singuri de pe o parte pe alta asa cum isi doresc. Astfel ca trebuie sa ai grija cum il pui sa doarma - de preferat ar fi pe spate - pentru ca pe o parte sau pe burta caile respiratorii ar putea sa ii fie acoperite. De asemenea, ai grija si la paturile din jur sau alte jucarii.

Patul ar trebui sa fie cat mai gol cand bebe doarme si trebuie sa aiba propriul pat. 

 

10.De ce are febra copilul meu?

Cu siguranta poti sa te informezi pe Google cu privire la care ar fi cauzele, dar trebuie sa il duci la control pe bebelus daca are febra, pentru ca specialistul este cel care te poate ajuta sa descoperi adevarata cauza si poate da tratamentul necesar.

Nu disperati parinti, incet-incet veti sti ce aveti de facut, intre timp informati-va cat de multi puteti si nu uitati - cereti mereu sfatul medicului cand nu sunteti siguri de ce este mai bine de facut!