Triciclete Pentru Copiii Cu Probleme

Inapoi la Blog

Daca micutul dumneavoastra are o anumita problema de sanatate, de ordin mental sau fizic, acest lucru nu ar trebui sa il impiedice sa se joace ca multi alti copii. Pe piata exista si triciclete pentru copii cu dizabilitati, care ii pot face pe acestia mult mai receptivi la lumea exterioara si care ii pot chiar ajuta in problema pe care o au. Tricicletele pentru copiii care au anumite probleme sunt create in general pe comanda, pentru ca problemele pot varia de la copil la copil, si sunt mai scumpe decat cele existente in mod normal pe piata. Principalul scop al tricicletelor terapeutice este sa acorde sprijin copiilor in suferinta, pentru a incerca macar sa se bucure de toate avantajele unei plimbari in parc (sau chiar si in sufragerie), exact ca un copil fara probleme de acest fel.

 

Tricicletele terapeutice sunt mai solide decat celelalte tipuri de triciclete, si ii ajuta pe cei mici sa faca miscare mult mai mult decat daca ar merge sau ar sari in pat. In plus, o tricicleta se foloseste in general in exterior, ceea ce le permite copiilor sa vada si lumea din exteriorul casei sau apartamentului mai indeaproape. Copiii care au probleme cu spatele, cu un membru sau care sunt paralizati, pot fi pusi intr-o tricicleta terapeutica si plimbati de catre parintii lor prin parc.

Spre deosebire de tricicletele obisnuite, tricicletele pentru copiii cu probleme au bara de protectie nu doar in fata, ci si in laterale. Aceste bare sunt din acelasi material ca si tricicleta in sine, in general din plastic. In cazul in care conformatia copilului nu este una obisnuita, acesta avand coloana deformata, probleme cu muschii sau cu oasele, scaunul pentru copii poate fi creat in functie de necesitatile celui mic, si chiar il poate ajuta pe acesta sa isi amelioreze problemele in timp, dupa folosirea tricicletei pentru un anumit timp. Tricicletele terapeutice se cumpara numai la indicatiile unui doctor pediatru, care l-a consultat pe cel mic si stie ce fel de tricicleta sa ii recomande.

Daca medicul nu stie ce fel de tricicleta sa ii recomande micutului dumneavoastra, vizitati magazinele producatorilor de astfel de vehicule pentru copii, deoarece acestia colaboreaza cu medici pediatri, care va pot oferi o consultatie legata de acest lucru. Ca si tricicletele obisnuite, tricicletele terapeutice sunt livrate neasamblate si necesita asamblare.

Tinand cont ca vorbim de copii cu nevoi speciale, este bine sa comandati tricicleta deja asamblata, ca sa nu montati cumva scaunul intr-o pozitie gresita sau sa nu luati in calcul anumite piese, care trebuie montate pentru o siguranta sporita. Un copil cu probleme la inceput s-ar putea sa nu vrea sa mearga pe tricicleta, mai ales daca are senzatia ca orice lucru pe care il face ii cauzeaza dureri si mai mari. Insa il putetin influenta pe cel mic sa mearga pe tricicleta, daca luati in considerare sfaturile de aici.

Tineti cont de asemenea ca un copil cu probleme de sanatate va avea nevoie de un control regulat, pentru a se vedea cu cat tricicleta l-a ajutat in ameliorarea starii sale de sanatate, si pentru a se stabili daca este nevoie de o alta tricicleta, sau de modificarea celei existente, pentru obtinerea unor rezultate si mai bune.

Plata in rate fara dobanda prin