2022: Nume de sfinti pentru baieti

Alegerea numelui pentru copil este cu siguranta o sarcina destul de dificila, dar timp de aproximativ 9 luni aveti timp sa va decideti. Variante potrivite cu siguranta exista si le veti gasi, iar cand vedeti copilul veti sti care este cel potrivit. Oricum ar fi, trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte pentru ca numele va fi purtat de cel mic toata viata.

                                            

Astfel ca muzicalitatea numelui este importanta. De asemenea, aveti grija ca initialele sa nu formeze o potentiala porecla de care nu va scapa toata viata si nici nu este indicat ca numele sa fie prea lung, pentru ca va fi greu sa completeze acte in viitor. Am discutat si in alte articole despre ideea de a alege numele copiilor si idei de nume de unde va puteti inspira. 

Astazi vom discuta despre nume pentru baieti pe care le puteti alege. Parintii, in general, aleg un nume de sfant pentru copil, indiferent daca este primul sau al doilea prenume. 

 

Lista cu nume de sfinti pentru baieti si semnificatia lor

Cand alegeti prenumele este foarte important sa stiti dinainte si ce inseamna acesta pentru ca astfel va fi si mai usor sa va si decideti. Poate va inspira lista urmatoare:

 

♦ Alexandru: este un nume destul de frecvent, dar totusi indragit pentru ca este numele sfantului care era considerat protectorul omenirii. Astfel ca acest nume semnifica omul care ajuta, aparator, protector. 

 

♦ Edan: este un nume mai deosebit care duce cu gandul la eden. Cei care poarta acest nume sunt in general infocati, nobili si chiar aprigi, semnificatia sa fiind de incandescent, zelos. 

 

♦ Ioan: este un nume de sfant care este sarbatorit de trei ori pe an - 7 ianuarie, 24 iunie, 29 august pentru ca sunt mai multi sfinti ce poarta acest nume. Este un simbol al sinceritatii, adevarului si smereniei. 

 

♦ Andrei: pe data de 30 noiembrie este sarabatorit Sf. Andrei si semnifica barbatia si curajul. Este un nume apreciat de multe persoane si chiar placut la auz. Este prescurtat deseori ca Andi. 

 

♦ Gabriel: sarbatorit pe 8 noiembrie si 26 martie, numele de Gabriel vine de la Gavriil si semnifica ideea ca orice om are puterea de a depasi greutatile vietii. Cei care au acest nume sunt persoane care razbesc si reusesc sa obtina ceea ce isi propun in general.

 

♦ Mihai: este protectorul celor bolnavi, aflati in suferinta. Sarbatoarea acestui nume este marcata pe data de 8 noiembrie.

 

♦ Stefan: sarbatorit pe data de 27 decembrie si simbolizeaza coroana sau persoana incoronata. Este chiar sfantul cunoscut pentru faptul ca a construit 47 de biserici si manastiri. 

 

♦ Vasile: data de 1 ianuarie este ziua in care sarbatorim acest sfant. Semnifica ideea de conducator si chiar rege. 

 

♦ Nicolae: este o persoana buna si darnica, indragita de toti cei din jur. Este sarbatorit pe data de 6 decembrie atunci cand si copiii primesc daruri. 

 

Acestea sunt numai cateva dintre numele de sfinti traditionale romanesti pe care parintii inca le prefera pentru semnificatie si pentru ca multi isi doresc ca al lor copil sa fie protejat de respectivul sfant. 

 

Nume de sfinti preferate in anul 2022 pentru baieti

Avand in vedere ca fiecare an vine si cu anumite schimbari, este firesc si preferintele persoanelor sa se schimbe constant. Asa cum moda se schimba in materie de articole vestimentare, asa se schimba si numele preferate de parinti in 2022 pentru copiii lor. 

Chiar daca sunt atat de multe nume de sfinti intalnite destul de des, exista si alte variante mai putin intalnite, dar care incep abia de acum sa fie utilizate si indragite. Printre acestea putem enumera:

 

♦ Cezar: divinitate.

♦ Damian: imblanzitor.

♦ Eusebiu: pios.

♦ Eugen: aristocrat.

♦ Alexie: aparator.

♦ Victor: invingator.

♦ Teodor: dar de la Dumnezeu.

♦ Olivian: pace.

♦ Pavel: umil.

♦ Ilarie: voios.

♦ Leon: curaj.

 

Chiar daca acum pare o misiune imposibila sa va decideti ce nume este potrivit pentru copil, acest lucru nu trebuie sa devina un stres pentru voi ca parinti. Incet-incet veti gasi si varianta potrivita. In aceasta perioada inainte sa se nasca copilul trebuie sa faceti si sa stabiliti atat de multe lucruri.

Totul trebuie sa fie pregatit cand copilul vine acasa, deci pe langa numele pe care trebuie sa il alegeti trebuie sa pregatiti si camera copilului, sa achizitionati un carucior, patutul si car seat-ul, alaturi de multe altele.

Trebuie doar sa luati totul pe rand si sa aveti incredere ca va veti descurca. Nu trebuie sa va stresati prea mult, pentru ca nu face bine nimanui si asa cum au mai fost atat de multe persoane in locul vostru si s-au descurcat, la fel veti face si voi. 

Sunt atat de multe surse de informare acum si orice nelamurire aveti puteti da un search si rezolvati problema. Rabdare si succes parinti! Veti sterge totul cu buretele cand va veti tine in brate micul bebelus, bucuria voastra.