2022: Nume de sfinti pentru fete

Odata cu noul an apar si noi trenduri in materie de fashion, culori, designuri si chiar nume care se preconizeaza ca vor fi preferate de viitorii parinti in acest an. Asadar 2022 vine cu cateva schimbari, ceea ce este de ajutor pentru cei care urmeaza sa fie parinti. Pregatirile care trebuie facute inainte ca bebelusul sa se nasca nu sunt putine si camera sa trebuie amenajata, in casa trebuie sa existe fel si fel de spatii in care bebelusul sa poata dormi, aproape fiecare dulap va fi cu produsele pentru el si asa mai departe. 

                                           

Alaturi de toate aceste griji, inca din primele luni in care descoperiti ca veti avea un bebelus incepe discutia despre nume. Poate fi o intreaga dezbatere acest subiect intre mamica si tatic, fiecare avand cate o varianta care nu este acceptata de celalalt, pana cand auziti acel nume de care va indragostiti amandoi. Totusi este drum lung pana acolo, dar deseori, fara sa va dati seama, se intampla ca numele sa va aleaga pe voi si nu invers. Oricat dezbateti si incercati sa va convingeti partenera/-ul, cand veti auzi numele potrivit veti sti si veti uita de toate celelalte idei pe care le-ati avut. 

 

Alegerea numelui copilului

Dupa ce descoperiti numele pentru micuta printesa sau micul print va ganditi si la un al doilea nume. In general oamenii aleg nume de sfinti pentru cel de-al doilea nume si astazi veti descoperi in acest articol o intreaga lista cu nume de sfinti pentru fete de unde puteti alege.

Daca sunteti persoane credincioase sau daca vreti pur si simplu sa poarte bebelusul un nume cu o altfel de semnificatie, va puteti inspira din lista de mai jos. Veti afla si semnificatia fiecarui nume, dar si alte informatii despre sfantul respectiv.

 

Nume de sfinti pentru fetite

1. Carolina - acest nume prin traducere are semnificatia de regina, cum varianta masculina a numelui - Carol - semnifica rege. Se spune despre fetele cu acest nume ca sunt pasionate de arta si au spirit liber, deci in copilarie nu vor fi foarte ascultatoare, din dorinta de a afla cat mai multe, dar odata ce se maturizeaza devin emotionale, dar in acelasi timp fermecatoare si timide. Se spune ca au o intuitie excelenta. 

Totusi, in sens religios numele de Carolina vine de la Cuvioasa cu acelasi nume care este sarbatorita pe data de 9 mai, sarbatoare diferita de ziua sfantului Carol de pe 28 ianuarie. 

 

2. Ana - prin traducere Ana inseamna gratie. Poate avea si semnificatia de a avea mila, a binevoi. In general persoanele care poarta acest nume sunt foarte bine organizate, au totul planificat dinainte si nimic nu le surprinde. Ii place armonia si linistea chiar daca uneori este foarte dinamica.

Ana este din punct de vedere biblic mama Fecioarei Maria si este considerata ca fiind intruchiparea credintei. Sfanta Ana este sarbatorita pe data de 26 iulie sau 9 septembrie. 

 

3. Maria - este unul dintre acele nume des intalnite, dar inca indragite. Ca si traducere ar fi stea de mare, dar poate insemna puritate, fiind si numele purtat de Fecioara Maria, sfanta care si este sarbatorita pe data de 15 august si pe 28 septembrie. 

Cand vorbim despre persoanele cu numele de Maria putem vorbi despre niste femei enigmatice, iubitoare, care nu exprima mereu ceea ce simt. Este o persoana familista care iubeste linistea si armonia intre toti membrii familiei. 

 

4. Tatiana - este tot un nume de sfanta, care inseamna printesa. In religie este considerata ca fiind ocrotitoarea studentilor si este sarbatorita pe 12 ianuarie. 

Vorbim aici despre persoane intuitive si afectuoase, care asculta ce are de spus toata lumea, da sansa oricui de a exprima ce isi doreste. Ar face orice pentru familiile lor, iar armonia si pozitivitatea nu trebuie sa lipseasca din viata lor. 

 

5. Felicia - exprima notiunea de fericire. A fost o Mucenita si este sarbatorita pe data de 7 iulie. 

Femeile cu acest nume au o personalitate aparte. Le place sa descopere cat mai multe lucruri de-a lungul vietii si au nevoie de cat mai multa libertate. Poate trece dintr-o stare de suparare foarte repede intr-o stare de fericire, fiind indrazneata din fire si curioasa. 

 

6. Ines - exact definitia cuvintelor pur, curat si sfant. Este un nume mai putin intalnit, cu provenienta latina si greaca. Este de asemenea numele unei sfinte din Roma si este cu adevarat deosebit. In varianta romaneasca poate fi intalnit ca si Agnes, iar aceasta este sarbatorita pe 21 ianuarie.

Femei sociabile si diplomate care pot rezolva conflictele de cele mai multe ori. Sunt altruiste si apreciate de cei din jur pentru acest lucru. Nu sunt avide dupa atentie, discretia fiind pe placul lor, dar stiu sa isi impuna punctul de vedere la nevoie.

 

Alte nume de sfinte intalnite si preferate in acest an ar fi Amalia, Ada, Valentina, Agata, Emilia, Elisabeta (Elisa), Ioana, Isabela, Nicoleta. Important pentru viitorii parinti este sa aleaga o lista cu nume pe care le prefera si cu siguranta atunci cand vor vedea fetita vor sti ce nume i se potriveste.

In functie de perioada in care se naste puteti alege ca cel de-al doilea nume sa fie al unui sfant sarbatorit in acea perioada. 

Spor la gasirea numelui perfect pentru micuta voastra printesa, parinti. Si nu uitati sa va inarmati cu rabdare pentru perioada care urmeaza!