Care sunt cele mai populare nume pentru baieti în 2021?

                                                        

Majoritatea cuplurilor, dupa casatorie incep sa se gandeasca la nume pentru copii. Este ca un mic joc intre parteneri in care numele preferat de unul nu este acceptat de celalalt si nu pot ajunge la un factor comun sub nicio forma. Totul este o joaca pana in momentul in care afla ca vor deveni in cateva luni parinti. Totul se schimba in acel moment si fericirea pe care o resimt este incomparabila cu toate sentimentele traite pana atunci. 

Fiecare plan pe care il aveau inainte de casatorie si dupa, incepe sa fie din ce in ce mai aproape si realitatea bate orice vis avut, pentru ca se indeplineste. Aflarea vestii vine la pachet cu un amalgam de sentimente de fericire si poate chiar teama de necunoscut, in special cand este vorba despre primul copil. 

 

Primii pasi spre parenthood

Orice persoana, odata ce devine parinte in viata, nu isi mai pierde acest atribut niciodata. Grija se dubleaza, pentru ca nu mai are grija doar de propria persoana, ci de inca un sufletel care nu are pe nimeni altcineva care sa il ocroteasca, in cele mai multe cazuri. Nu de putine ori s-a intamplat ca un barbat sau o femeie sa isi schimbe comportamentul dupa ce a devenit parinte. Rabdarea este cu mult peste asteptari si prioritatile se schimba. 

Este un proces de schimbare in bine, pozitiv. Totusi, dupa euforia creata la vederea celor doua liniute pe testul de sarcina urmeaza cu adevarat etapele importante pe care acestia trebuie sa le parcurga. Printre acestea, alegerea numelui este o decizie foarte importanta. In ultimii ani, parintii au optat in general pentru nume inedite, diferite de generatiile trecute. Chiar au adoptat anumite nume occidentale sau de la zeii greci. Astfel, lista este una cu atat mai complexa si mai inedita, cu idei diferite de nume pentru baieti.

Inca din primele luni de sarcina parintii urmeaza anumite etape si fac anumite schimbari. Printre primii pasi spre aceasta “aventura” in care pornesc se enumera:

1. Programarea la control:

Prima data trebuie stabilita o intalnire cu medicul ginecolog pentru ca cel mai important in aceste momente este starea sarcinii si mai apoi evolutia acesteia. Este de preferat ca un singur medic sa fie prezent pe toata durata sarcinii pentru ca este important ca acesta sa stie toate detaliile. Sa cunoasca de la inceput situatia.

2. Administrarea vitaminelor prenatale:

Chiar daca dieta este una plina de vitamine, fiecare femeie trebuie sa administreze niste vitamine prenatale pentru a evita dezechilibrele nutrientilor esentiali. Acestea acopera lipsurile de acest gen si sunt o importanta sursa de vitamine si minerale, atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Au un continut ridicat de fier si acid folic, atat de importante pentru dezvoltarea optima a fatului.

3. Anuntarea sarcinii pentru prieteni si rude:

Pe langa bucuria parintilor la aflarea vestii, este delicios momentul in care afla si cei din jur marea veste. Poate fi un anunt simplu sau parintii se pot pregati cu un cadou inedit care sa ii anunte pe viitorii bunici marea veste. Oricum ar fi, este ceva unic si emotia se va simti pentru fiecare in parte. 

4. Alegerea numelui:

Dupa a treia vizita la medic, dupa luna 4 de sarcina poate fi vazut si sexul copilului de cele mai multe ori. Totusi, chiar si inainte sa fie cunoscut sexul celui mic parintii pot face o lista cu nume din care sa aleaga variantele acceptate de amandoi.

5. Pregatirea camerei:

Amenajarea camerei este unul dintre cele mai asteptate momente. Culorile alese trebuie sa fie calde si camera nu prea aglomerata, pentru ca cel mic sa se simta bine.

6. Pregatirea bagajului pentru spital:

Medicul poate ajuta parintii cu informatii cu privire la ce au nevoie pentru spital, pentru ca mama sa aiba toate cele necesare la indemana atunci cand vine momentul mult asteptat.

 

Alegerea numelui

Alegerea numelui copilului este o etapa importanta si trebuie ca ambii parinti sa fie multumiti de alegere. Totusi, pentru ca este o decizie ce il va urma pe copil toata viata, alegerea nu trebuie sa fie una pripita. In toate lunile de sarcina, acest subiect ar trebui sa fie pe buzele parintilor, pentru ca vor exista cu siguranta discutii si preferinte mai mult sau mai putin preferate de celalalt.

Totusi, important este ca numele sa aiba o insemnatate si este important de stiut ca atunci cand numele potrivit apare, vor simti amandoi ca acela este. Pe langa preferinte este si o parte de feeling. Pentru cei care asteapta un baiat, in continuare este o lista cu nume populare in 2021. 

 

Nume populare de baieti 2021

♦ Arthur 

♦ Victor

♦ Oliver

♦ Carol

♦ David

♦ Aldo

♦ Alberto

♦ Damian

♦ Dominic

♦ Claudiu

♦ Codrin

♦ Edward

♦ Louis

♦ Leonard 

♦ Arturo

♦ Ianis

♦ Dante

♦ Cristofor

♦ Casian

♦ Richard

♦ Ethan

♦ Fabian

 

Alaturi de acestea, pentru anul 2021 sunt parinti care prefera si numele autentice romanesti printre care:

♦ Traian

♦ Horia

♦ Gavril

♦ Iustin

♦ Calin

♦ Ovidiu

♦ Pavel

♦ Serban

♦ Tudor

♦ Flavius

Oricare ar fi alegerea, parintii trebuie sa fie atenti la mai multe aspecte, pe langa muzicalitatea numelui sau la preferintele personale. Pentru a evita pe viitor diverse probleme sau glume de care are parte copilul, insemnatatea numelui este printre cele mai importante aspecte. 

Alaturi de aceasta ar fi de preferat ca un nume lung sa fie evitat pentru ca va completa formulare toata viata si ar fi de preferat sa nu isi urasca numele. Prescurtarea acestuia sa nu fie motiv de porecla si nici initialele intregului nume. Este o decizie importanta si din acest motiv trebuie exploatate toate lunile de sarcina in acest scop, pentru ca la momentul cheie sa fie totul pregatit. 

Daca la final ati ramas cu o lista scurta de trei nume si nu ati putut decide, la vederea celui mic alegerea va fi una de moment, veti sti care este numele potrivit pentru el inca din prima secunda.

 

Succes, mamici si tatici!