Care sunt cele mai populare nume pentru fete in 2021?

Bucuria de a deveni parinte este inimaginabila si apar niste sentimente greu de descris si numai cine trece prin aceasta etapa poate intelege. Aflarea vestii ca va veni un copil in familie, fie ca este primul sau al treilea, bucuria va fi la fel de mare si emotiile vor fi la fel de intense. Deseori parintii isi doresc ca viitorul copil sa aiba un anumit gen. Mamicile, in general, vor fetite pentru a le imbraca cu fel si fel de rochite si pentru a le pieptana in moduri cat mai inedite. Taticii, pe de alta parte, isi doresc un baiat cu care sa poate merge la fotbal si cu care pot avea un anumit tip de activitati.

Cel putin asa declara fiecare dintre ei pentru distractia ce se creeaza acasa si acest mic duel intre ei, bazat strict pe tachinare. Totusi, cu siguranta cei mai multi dintre viitorii parinti vor doar ca al lor copil sa fie cat mai sanatos si indiferent daca e fata sau baiat il vor iubi necontenit pentru tot restul vietii. 

                                                     

Cand trebuie ales numele pentru copil?

Discutiile cu privire la numele copilului ar trebui sa inceapa inca de la inceputul sarcinii, pentru ca va fi cu siguranta o adevarata dezbatere pana in momentul nasterii. Fiecare dintre parinti ar trebui sa pregateasca o lista cu nume de fete si baieti pe care sa o prezinte partenerului si care va fi analizata mai apoi.

In momentul in care veti sti de la medic sexul celui mic sau de la petrecerea de gender reveal, atunci va puteti axa pe o anumita categorie de nume doar. Multi parinti opteaza in ultimii ani pentru acest tip de petrecere. Este un mod inedit si care va ramane mereu ca amintire prin care poate fi aflat genul copilului. 

Nici o persoana de la petrecere nu trebuie sa stie aceasta informatie, in afara de una singura de incredere care se ocupa de toate pregatirile. In acest caz surpriza va fi cu atat mai mare si fiecare reactie va fi autentica atunci cand acele confetti din baloane vor fi roz sau albastre. Sunt foarte multe idei dupa care va puteti ghida pentru organizarea unui gender reveal si cea cu baloane este doar una dintre idei. 

Daca respectiva culoare este roz, la oricare dintre optiunile pentru care optati, aveti cu siguranta nevoie de o lista completa de nume populare pentru fete in 2021.

 

Nume de fete populare in 2021 si semnificatia lor

Lista de nume populare 2021, pentru parintii care asteapta o fetita:

♦ Iarina - semnificatie: lumina

♦ Anisia - semnificatie: unic

♦ Miruna - semnificatie: pace

♦ Xenia - semnificatie: ospitalitate, preluat de la Sf. Xenia

♦ Monica - semnificatie: una(singura); o alta semnificatie: consilier

♦ Anastasia - semnificatie: reinviere

♦ Edith - semnificatie: un dar pretios

♦ Raluca - semnificatie: glorie

♦ Medeea - semnificatie: conducator

♦ Melissa - semnificatie: miere

♦ Sofia - semnificatie: intelepciune

♦ Viviana - semnificatie: energic, vioi

♦ Milena - semnificatie: placut, drag

♦ Adele - semnificatie: sensibil, nobil, delicat

♦ Carina - semnificatie: drag, iubit

♦ Elif - semnificatie: originala, unica

♦ Zehra - semnificatie: luminos

♦ Nadia - semnificatie: speranta

♦ Hailey - semnificatie: generos

♦ Miray - semnificatie: stralucirea lunii sau Aiyla - lumina lunii

♦ Ada - semnificatie: nobil

♦ Olivia - semnificatie: cea binecuvantata

♦ Daria - semnificatie: cea care face un bine

Acestea sunt printre cele mai populare nume din anul 2021. Alaturi de acestea pot fi incluse in lista si numele populare din anii anteriori, cele tipice romanesti de sfinte sau mostenite.

 

Criterii de luat in considerare pentru alegerea numelui

Pentru inceput, decizia de a alege un nume poate fi destul de dificila pentru ca parintii ajung mai greu la un numitor comun, de cele mai multe ori. Totusi, dupa ce decizia este luata sunt anumite aspecte care trebuie luate in considerare, pe langa propria preferinta a parintilor.

Inainte de a lua decizia finala parintii trebuie sa fie atenti la anumite aspecte precum:

  • Muzicalitatea numelui: este important ca numele complet sa aiba o muzicalitate placuta si sa nu deranjeze la pronuntie. Deci trebuie ca parintii sa evite repetarea unor silabe care sunt prezente la finalul numelui de familie. Sa nu le repete la inceputul prenumelui. Considerati-l un fel de cantec pe care fetita il va fredona toata viata.
  • Cat de popular este: chiar daca exista anumite nume populare, cele din 2021 sunt diferite de cele clasice, pentru care parintii au optat pana acum si care sunt prezente foarte des mai ales in generatiile din anii ‘90. Ar trebui evitate numele foarte intalnite daca nu doriti ca la gradinita sau scoala sa raspunda alte 3 fete cand pronunta numele copilului vostru. 
  • Semnificatia numelui: pe langa propriile preferinte cu privire la nume, chiar daca va place cum suna, este important si ce semnifica. Acesta ar trebui sa aiba o semnificatie profunda, placuta, pentru ca numele o va insoti pe fetita mereu si nu veti vrea sa fie ca o povara. Trebuie o atentie deosebita si la semnificatia pentru alte culturi a numelui respectiv, pentru ca nu se stie niciodata unde o va duce viata.
  • Evitarea diminutivelor: Chiar daca la inceput este un mic bebelus, firav si delicat, este de preferat sa fie evitate diminutivele pentru certificatul de nastere. In viitor, unei femeie in toata firea care va avea la randul sau copii nu i se potriveste ca nume un diminutiv. Acesta este o varianta alternativa, pentru cunoscuti si prieteni, dar in actele oficiale nu este potrivit.
  • Initialele: Atentie la cuvantul format de initialele numelui pentru ca pot deveni usor subiectul unei porecle incomode pentru copil, care va ajunge sa isi urasca numele. De exemplu Carina Alexandra Luhan rezulta CAL, ceea ce probabil nu ii va fi pe plac.
  • Lungimea acestuia: Numele foarte lungi pot fi o povara pentru tot restul vietii, de fiecare data cand va completa acte, formulare si cereri. De preferat ar fi doar doua nume, daca unul dintre acestea este foarte lung.

Alegerea numelui este o etapa importanta si trebuie acordata atentie tuturor aspectelor, deci, rabdarea este cheia succesului. Aveti grija de micutii vostri si faceti o alegere cat mai inteleapta. Succes, parinti!