Instructiuni Instalare Scaune Auto Copii

Scaunele auto pentru copii fac diferenta intre viata si moarte si trebuie montate cu mare grija, pentru ca un scaun auto instalat prost nu este de ajutor niciunui copil. Scaunele auto construite special pentru cei mici sunt mai mult decat necesare atunci cand va deplasati cu autovehiculul, chiar si atunci cand mergeti doar 10-15 km.

Nu conteaza unde urmeaza sa va deplasati, in interiorul localitatii sau orasului unde locuiti, sau in afara, atat timp cat urmeaza sa va deplasati cu autovehiculul si sa il luati si pe cel mic cu dumneavoastra, acestuia nu trebuie sa ii lipseasca scaunul auto. Se considera ca un procent de 80% din toate scaunele auto pentru copii din lume sunt instalate in mod necorespunzator, tocmai de aici si reticenta unor parinti de a cumpara un scaun auto. Acestia isi spun Daca scaunul auto nu l-a protejat pe X, de ce ar avea copilul meu nevoie de un scaun?, fara sa ia in calcul faptul ca poate acel scaun a fost incorect instalat.

De aceea, inainte de a instala un scaun auto, cititi instructiunile de instalare. Nu va bazati pe faptul ca ati mai folosit o data un scaun auto, pentru ca instructiunile difera de la fabricant la fabricant. Si chiar daca vorbim despre acelasi fabricant, instructiunile pot diferi in cazul unor produse diferite. Deci cititi manualul de instalare a scaunului auto inainte de a il monta, si in cazul in care nu intelegeti ceva, discutati cu producatorul sau cu un reprezentant al companiei de unde ati cumparat scaunul auto respectiv.

Daca ati cumparat un scaun auto pentru bebelusi, aveti grija sa il montati pe spatarul scaunului pasagerului din dreapta soferului. Bebelusii nu trebuie sa fie plasati intr-un autovehicul in acelasi sens ca si directia de mers a masinii, deoarece se considera ca accidentele in care cei mai multi bebelusi mor sunt cele cu impact frontal.

Dupa montarea scaunului auto, fie ca se monteaza cu fata la directia de mers sau contra acesteia, scaunul trebuie ancorat. Scaunele ce se produc astazi beneficiaza toate de un sistem de ancorare, numit LATCH. Acest sistem impiedica scaunul sa se miste din locatia sa indiferent de cat de mult ar fi zdruncinata masina in cazul unui accident auto. Cand considerati ca scaunul auto pentru copii este montat cum trebuie, incercati sa trageti de el pentru a vedea daca se misca in vreun fel. Daca se misca, luati instalarea sa de la inceput; un scaun auto instalat corect nu trebuie sa se miste niciun milimetru de la locul sau.