Metode din popor pentru a afla sexul bebelusului

Una dintre curiozitatile viitorilor parinti si implicit a celor din jur - dupa aflarea vestii ca vor mai avea un membru in familie - face referire la sexul bebelusului. Toata lumea este curioasa daca va fi baiat sau fetita. Cu siguranta mamica in mod special este nerabdatoare sa cumpere fel si fel de lucruri, hainute si accesorii pentru bebelusul care creste in pantecul sau. Totusi, la toate acestea trebuie aleasa cate o culoare si cum sa stii care este varianta potrivita, daca nu stii genul celui mic?

                                           

In jurul a 16-20 de saptamani mama poate merge la ecograf pentru a vedea sexul bebelusului. Tehnologia a avansat, inainte erau alte vremuri si posibilitati mai putine. Mamicile pot opta acum chiar pentru ecografia 4D, unde pot vedea chipul bebelusului si pot afla foarte usor daca vor avea o fata sau un baiat, dar acum aproximativ 20 de ani lucrurile nu stateau chiar asa. Mamele care au acum copii de 20 de ani poate au fost o singura data la ecograf pentru a vedea daca pruncul este bine, nu se punea problema de a afla ce este. Motiv pentru care apelau la fel si fel de metode care, chipurile, ar fi indicat sexul copilului. 

Chiar si astazi mai sunt persoane care le testeaza, in special de amuzament, inainte sa implineasca acele 16 saptamani minime cand pot afla la ecograf. Metoda cu calendarul chinezesc despre care am discutat anterior este una dintre ele, dar lista nu se opreste aici si inventivitatea oamenilor cu privire la acest aspect este incredibila si amuzanta in unele cazuri.

Afla si tu cateva dintre metodele din popor folosite pentru a afla sexul bebelusului:

 

♦ Testul cu sarea: este poate printre cele mai simple teste pe care le poti face si printre cele mai cunoscute. Aceasta metoda presupune ca o persoana sa presare putina sare in capul mamei, dar important este ca aceasta sa nu stie. Reactia mamei va indica sexul copilului astfel: daca duce mana la nas sau stranuta, atunci inseamna ca asteapta un baiat, iar daca duce mana la gura inseamna ca este fetita. 

Este un test interesant care poate sa va distreze, dar aveti grija sa nu enervati viitoarea mamica prin faptul ca ii presarati sare in cap.

 

♦ Testul cu inelul: pentru acest test este nevoie de un inel de aur, chiar verigheta de ce nu si de o ata mai lunga. Mama trebuie sa stea intinsa pe pat si o persoana apropiata sa treaca ata prin inel si sa il tina deasupra burticii, nemiscat. Daca ata incepe sa se miste stanga-dreapta sau fata-spate inseamna ca urmeaza sa aiba un baiat. Este fetita daca ata se va misca in cercuri. 

O alta metoda inventiva a oamenilor prin care mamicile credeau ca afla sexul bebelusului in trecut. La fel ca si superstitiile si leacurile babesti, aceasta metoda este doar o credinta din popor, nu inseamna ca rezultatul este cel corect.

 

♦ Testul cu bicarbonat: aceasta metoda este putin mai ciudata si nu foarte cunoscuta. Presupune ca mama sa puna intr-un recipient bicarbonat de sodiu. Acum urmeaza partea ciudata - pe deasupra trebuie sa adauge cateva picaturi de urina. Daca nu exista nici o reactie inseamna ca este fata. In schimb, daca apar bulbuci precum cei de la apa minerala, un baiat urmeaza sa vina pe lume.

Cat de inventivi puteau fi oamenii. Probabil ca nu este nimeni curios cum au ajuns sa descopere o astfel de metoda. Cert este ca mamicile de astazi nu prea mai aplica aceasta metoda.

 

♦ Testul cu acul: pentru acest test cineva trebuie sa infasoare un ac intr-o hartie, astfel incat acesta sa nu se vada. Mama trebuie mai apoi sa ridice respectiva hartie de un capat, cel pe care il alege ea. Daca partea aleasa este si partea cu gamalia se spune ca este fata, in caz contrar este baiat. 

 

♦ Testul cu pernele: pentru acest test o persoana trebuie sa ascunda sub doua perne diferite o furculita si o lingura. Daca mama alege perna sub care se afla lingura inseamna ca va fi fata, iar la furculita este baiat.

 

Alti indici care ar putea indica sexul conform credintelor din popor erau cu privire la forma burticii. Daca este rotunda atunci mai mult ca sigur este fata. Daca burtica este tuguiata, atunci este baiat. De asemenea, unii doctori mai apeleaza si la calcularea batailor inimii pe minut pentru a indica sexul copilului orientativ. Se spune ca baiatii au in general sub 140 de batai pe minut, iar fetele au de la 140 in sus. Acest indicator poate fi luat in calcul inainte de implinirea celor 16 saptamani. 

Toate acestea sunt un fel de jocuri care pot amuza, dar nici una dintre metode nu este dovedita. Au fost cazuri in care s-au adeverit, dar sansele sunt de 50-50, deci cu siguranta au fost doar intamplari. Totusi este distractiv sa incerci astfel de metode pentru ca vezi reactia celor din jur la aflarea vestii.

O fi baiat? O fi fata? Sunt intrebari firesti pentru orice mama. Important este sa fie sanatos sau sanatoasa si sa va bucure inimile atunci cand va aparea pe lume. Sarcina usoara, mamici!