Sterilizatoarele electrice pentru biberoane si tetine: Must have in 2021

Va pregatiti intens pentru venirea pe lume a celui mic. Sa fii parinte in 2021 nu este o misiune usoara. Industria produselor pentru copii este atat de vasta, incat cu greu mai intelegi si faci distinctia intre ce sa alegi pentru ca este necesar si ce este un moft. 

                                          

Din lista de produse pentru mama, nu trebuie sa lipseasca sterilizatorul electric. Iata de ce! 

 

Sterilizatorul electric, util inca de la nastere si pana la diversificare 

De-a lungul anilor si a studiilor efectuate, s-a ajuns la concluzia ca pentru sanatatea celui mic este extrem de importanta igiena. Ce ajunge in cavitatea bucala a celui mic si nu este corect igienizat poate provoca diverse afectiuni, de la declansarea unui dezechilibru al fungilor si pana la enterocolite. Cel mic se alege cu cine stie ce bacterii. 

Chiar si cand vorbim despre cei alaptati exclusiv, daca este folosita spre exemplu suzeta sau alte produse, cel putin in primul sau an de viata celui mic trebuie sa ii oferiti aceste produse numai dupa ce au fost intens igienizate. Nu este de ajuns spalarea. Apa simpla nu este de ajuns, in timp ce diversi detergenti nu sunt buni pentru sanatate, pentru tractul digestiv fragil al copilului. 

Pe timpuri se folosea metoda fierberii, pentru ca la temperaturi mari, utilizand apa clocotita sa fie distrusi bacteriile si virusii cu potential de risc pentru un bebelus. Metoda este una rudimentara si consumatoare de timp, ba chiar prea putin practica. Imagineaza-ti ce inseamna sa faci asta. In plus, riscul este de a deteriora tetinele si suzetele. De aceea, sterilizatoarele sunt necesare si practice. 

 

Sterilizatorul electric - cum functioneaza 

Asa cum si numele sau sugereaza, este acel aparat ce functioneaza alimentat de energie electrica. Acesta este conectat la priza si prin cateva setari - in functie de tipul exact, de modelul ales - in decurs de cateva minute isi termina programele de sterilizare prin metoda aburilor. 

Tot ce va fi nevoie este sa introduci o mica cantitate de apa in aparat, in functie de capacitatea sa - de regula fiecare producator mentioneaza aceste detalii la capitolul instructiuni de folosire. Intregul proces este automat, de cele mai multe ori nu mai este necesara nici setarea timpului sau oprirea manuala a aparatului in cauza. 

Un astfel de tip de sterilizator este ideal, mai cu seama ca este si portabil. Daca in cazul celui introdus in cuptorul cu microunde depindeti mereu de acest aparat, in cazul celor electrice nu mai este nevoie de mai mult decat o simpla conexiune la priza. 

 

Cat costa un sterilizator electric 

Costurile difera in functie de capacitatea sa, de brandul producator. Sunt insa usor de gasit sterilizatoarele electrice in care se pot introduce pana la 6 produse la un singur ciclu de sterilizare. Costul aproximativ este de 200 de lei, in functie de ce preferinte aveti si ce oferte sunt curente atunci cand cumparati acest aparat. 

 

Cum aleg un sterilizator electric 

Sterilizatoarele sunt alese pe baza nevoii. Mai intai de toate poate fi vorba de acele mamici care nu reusesc sa alapteze si completeaza hrana celui mic cu lapte formula sau aceasta este poate singura varianta. Dupa fiecare utilizare, biberonul, atat sticla, cat si tetina trebuie igienizate si sterilizate pentru o noua utilizare. 

In astfel de cazuri, este evident ca sterilizatorul va fi folosit zilnic. De preferat ca atunci cand este ales sa fie tinut cont si de numarul de produse ce pot fi sterilizate o data. Pe masura ce copilul creste va consuma si alimente solide si mai putine biberoane, vor fi folosite zilnic. 

Sterilizatorul este util si pentru a steriliza si alte produse - suzete, cele speciale pentru dentitie sau jucarii de mici dimensiuni speciale pentru dentitie. 

Costul va fi mereu un reper pentru orice achizitie ai face. Atentie insa, ceva ieftin poate fi un deranj pe termen lung. De preferat ca sterilizatorul in cauza sa aiba si cateva functii ajutatoare. Spre exemplu sterilizatorul cu functie de racire si cu scurgere de apa de pe suprafata produselor sterilizate - la scurt timp dupa ce programul este complet, cand scoti tetinele acestea sunt aproape uscate, nu frig si sunt numai bune de utilizat. Stim cu totii ce inseamna un bebelus nerabdator sa manance. 

Sa fie compact si practic. Din seria de produse utilizate pentru bebelus sunt destul de multe incat casa devine neincapatoare. 

Din seria de produse moderne, sterilizatoarele electrice in 2021 sunt mai complexe in functii ca niciodata. Pot avea inclusiv functii precum cea de incalzire a biberoanelor sau a borcanaselor de mancare, pot fi implicit aparat de gatit la aburi, ideal pentru inceputul diversificarii. De asemenea, sunt de preferat cele care mentin produsele sterilizate in conditii bune chiar si dupa inchiderea aparatului - in conditiile in care capacul acestuia nu se deschide. 

Alte functii de interes: semnale sonore, programe fara oprire manuala, compatibilitatea cu modelele de tetine si biberoane. 

Conteaza poate la fel de mult si momentul in care faceti achizitia. Una din asa zisele strategii in acest sens este a astepta prima etapa din viata celui mic, pentru a vedea daca se impune alimentarea cu lapte formula sau nu. Sau in caz contrar, pentru parintii mai precauti din fire, va fi dorinta de a achizitiona un astfel de produs de la bun inceput, chiar de la etapa de pregatire pentru venirea pe lume a celui mic.