Top 5 aplicatii educative pentru copii

Timpurile s-au tot schimbat si copiii au acum cu totul si cu totul alte preferinte fata de generatiile trecute. Fiecare generatie are anumite activitati sau lucruri prezente in viata, la care celelalte doar se adapteaza in timp. Un bun exemplu in acest sens este cel cu privire la smartphone-uri. Tinerii de astazi se pricep mult mai bine in ceea ce priveste tehnologia si realizarea a diverse lucruri online, fata de parintii lor care au fost nevoiti sa se adapteze in timp si sa invete. Este mai greu sa te adaptezi dacat sa ai de la inceput totul la indemana. 

                                           

Astfel ca noile generatii sunt obisnuite cu telefoanele, tabletele, laptopurile si orice alt tip de tehnologie aparut pe piata. Dovada fiind si exemplele de copii de 2-3 ani care stiu deja sa aleaga pe YouTube spre exemplu filmuletele la care vor sa se uite. 

 

Limitarea timpului petrecut in fata telefoanelor/televizorului

Cu totii stim ca nu este bine pentru nimeni sa petreaca prea mult timp in fata ecranelor din cauza ca pot aparea probleme de vedere si nu numai. Motiv pentru care probabil a si crescut numarul persoanelor care poarta sau care au nevoie de ochelari de vedere. Astfel ca fiecare parinte vrea ce este mai bun pentru copilul sau si evita sa il lase cu telefonul in mana prea mult. 

Limitarea timpului petrecut in fata televizorului/telefonului este o practica utila si des intalnita. Totusi, este foarte important si cum explici acest lucru copilului. Este bine sa ai un program stabilit in fiecare zi in care are timp anume pentru a se juca pe telefon, spre exemplu. 

Numai ca acest program trebuie impus inca de la inceput, astfel incat sa nu fie un soc pentru copil. Daca pana acum statea non-stop cu telefonul in mana si avea voie sa se joace oricat, nu poti acum dintr-o data sa i-l iei. Este important sa ii explici, concret, de ce nu e bine sa se joace numai pe telefon si foarte important este sa gasesti alte activitati care sa inlocuiasca tehnologia. Trebuie sa mentii mereu activ copilul, astfel incat sa nu se plictiseasca.

Atentie! Nu ignorati activitatile fizice, alergatul si joaca in aer liber - acestea il ajuta foarte mult cu privire la dezvoltare, din mai multe puncte de vedere. 

 

Compromisuri pe care trebuie sa le faceti ca si parinti

Totusi, sunt momente in care nu ai de ales si trebuie sa il lasi pe copil sa se joace pe telefon. Acestea sunt exceptii pe care orice parinte le face. Mai bine spus compromisuri pentru a avea parte de liniste si calm. 

Asta se intampla deseori cand mergeti la un drum mai lung cu masina si cel mic nu mai are rabdare. Cand chiar nu mai aveti solutii si ati epuizat toate activitatile si povestile sau chiar curiozitatile cu privire la ce vede pe drum in mers, puteti face un compromis si sa il lasati sa se joace putin pe telefon, chiar daca a epuizat deja timpul alocat acestui lucru pentru ziua respectiva.

Atentie insa, aceste compromisuri nu inseamna sa cedati la rugamintile celui mic care va cucereste cu vorbele pentru a obtine ceea ce vrea. Cedarea in fata copilului nu este un model de parenting bun.

 

Invatarea prin joaca

Parintii trebuie totusi sa aiba control deplin asupra activitatilor si filmuletelor pe care un copil le vizioneaza online. O puteti vedea ca pe o oportunitate ca acestia sa joace diverse jocuri pentru a invata si ceva util in acest sens. 

Alegeti astfel niste aplicatii pe care sa i le puneti la dispozitie care au jol educativ. Se vor juca si nici nu isi vor da seama ca invata in acest fel.

 

Top 5 aplicatii educative:

Optati si pentru jocuri in limba engleza pentru ca astfel vor invata mult mai usor si mai repede. Bazele limbii engleze inca de cand sunt mici pot fi foarte importante pentru ca astfel le va fi mult mai usor atunci cand vor creste. 

 

1.Investory

Acesta este un joc despre educatia financiara. Copiii vor fi atrasi de poveste si de personajele dragalase care ii ajuta sa treaca mai departe in fiecare etapa, incat nu se vor simti ca la scoala, ca trebuie sa invete. 

Este un joc pentru varste cuprinse intre 6 si 10 ani si vor invata notiuni esentiale cu privire la unele investitii si vor intelege ca banii trebuie chibzuiti, nu aruncati pe orice, oricand. Vor fi mai responsabili in viitor astfel.

 

2.Reading Raven 

Este un joc in engleza, dar este foarte iubit de cei mici. Vor invata astfel sa citeasca in engleza, in timp ce descopera noi cuvinte. Va fi cu adevarat delicios si pentru voi cand veti auzi cum pronunta fel si fel de cuvinte.

Cunoasterea limbii engleze este esentiala pentru fiecare persoana in ziua de astazi pentru ca realtiile internationale si calatoriile pe care le vor face in viitor vor necesita vorbirea in limba engleza.

 

3.Matematica distractiva

Un joc potrivit pentru varste de la 6 la 12 ani. Pot invata sa calculeze. Isi vor exersa abilitatile matematice si vor invata noi lucruri chiar. Are multe sunete si imagini interesante cu personaje astfel incat sa fie atrasi de acest joc. Daca va chinuiti prin casa cu cel mic si il puneti sa calculeze diverse lucruri acesta va cauta cai de scapare pentru ca stie ca este timpul sa invete si nu va fi tare incantat. Insa, atunci cand se joaca pe telefon, parca este mai interesant sa calculeze pentru a trece misiunile si pentru a primi recompense. 

 

4.Tinybop Me: A Kid’s Diary

Aceasta aplicatie este ca un mini jurnal al copilului. Poate sa isi creeze propriul avatar, alege animalul preferat, face arborele familiei, noteaza ce ii place si ce nu si asa mai departe. Astfel va invata sa descopere mai multe lucruri despre propria sa persoana. 

In fiecare zi poate nota prin ce stari a trecut si cum s-a simtit. Astfel si parintii pot vedea daca a avut parte de niste reactii sau stari negative si pot discuta cu copilul despre acest lucru. Important este sa discutati oricum cu cel mic in fiecare zi, sa aflati despre cum i-a fost ziua si ce a facut. Dar daca simte vreodata ca nu poate spune sau poate se simte rusinat de ceva, poate va nota in acest jurnal digital. 

 

5.Dezvoltarea vorbirii

Este un joc foarte interesant care indeamna copiii sa spuna povesti. Acestia vor vedea mai multe imagini in care se intampla anumite actiuni si trebuie sa povesteasca ce se intampla in fiecare dintre acestea. Astfel isi dezolta vorbirea, dar si imaginatia.

Imaginile cu personaje dragute ii vor incanta si poate vor fi chiar empatici cu cei din imagini daca trec prin situatii mai dificile. 

Alaturi de acestea sunt si alte aplicatii pe care le puteti descoperi si care vor fi perfecte pentru invatarea prin joaca in timp ce stau pe telefon. Spor la joaca alaturi de pitici si nu uitati - la orice trebuie sa existe o limita!