Accesorii Pentru Scaunele Auto Pentru Copii

Toata lumea este de acord ca scaunele auto pentru copii reprezinta una dintre cele mai mari inventii ale secolului XX, dar dupa ce problema sigurantei in deplasare este rezolvata, apar alte probleme, dupa cum vom vedea mai jos, care trebuie de asemenea rezolvate. Iata cum isi fac aparitia si accesoriile pentru scaunele auto, care sunt din ce in ce mai populare si in Romania. In primul rand, un copil care are mai putin de un an, si care este transportat cu autovehiculul, poate atipi si chiar dormi in automobil, atat timp cat este plasat intr-un scaun auto.

Dar cum sa doarma atat timp cat afara este o zi cu un soare orbitor si care intra prin fereastra masinii drept in ochii sai? Un parasolar pentru geamul portierei ar rezolva situatia, insa problema este ca parasolarele mai lasa un oarecare spatiu pe unde lumina poate sa intre. In acest caz, recomandarea este sa cumparati un parasolar ce va fi amplasat chiar pe scaunul auto, foarte asemanator cu parasolarele ce se pun la carucioarele pentru copii, pentru a ii proteja de un soare la fel de puternic.

 

Cei mici se pot confrunta cu tot felul de probleme atunci cand se afla pentru prima data intr-un scaun auto, in sensul ca pot chiar si vomita, mai ales in cazul unui drum cu serpentine. In aceasta situatie, ei pot pata scaunul daca acesta nu este invelit intr-o husa speciala, care sa poata fi schimbata la nevoie cu o alta.

De asemenea, husele se pot uda si cand cel mic urineaza, iar scutecul sau nu mai poate sa faca fata la cantitatea de urina acumulata. Astfel ca in loc sa il lasati pe cel mic intr-un scaun umed, cumparati mai multe huse de scaun care sunt rezistente la umezeala si care pot fi schimbate, daca este cazul, in doar cateva minute.

Mai multe intrebari si raspunsuri despre scaunele auto si legislatia folosirii lor, aici. Cel mai sigur este sa aveti pe cineva in spate care se joaca cu micutul dumneavoastra, daca nu vreti ca acesta sa planga tot timpul deplasarii pana la bunici sau intr-o alta localitate. Asadar in loc sa va rugati o prietena sa va insoteasca pana intr-un anumit loc, sau sa mergeti ambii parinti cu cel mic in masina (unul la volan, si celalalt in spate cu copilul), cumparati cateva jucarii, care il vor tine ocupat pe micut tot drumul.

Cele mai bune jucarii sunt cele care scot sunete (atat timp cat nu va deranjeaza pe dumneavoastra in conducere), si cele care lumineaza. Tinand cont ca scaunul auto este destul de mare, exista sanse destul de mari ca atunci cand o jucarioara ii va cadea din mana micutului, aceasta sa cada tot in zona scaunului auto, si nu sub el, pe podeaua autovehiculului. Jucarii pot fi amplasate si pe scaunul celelalt din spate, numai pentru a ii crea celui mic acea lume magica de care are nevoie, pentru a nu incepe sa planga. Chiar si scaunele din fata pot fi decorate cu imagini cu personaje de desene animate, totul numai pentru ca micutul sa se simta bine.