Bagajul de maternitate. Ce trebuie sa contina?

Perioada de sarcina este diferita de la o mamica la alta. Multe nici nu simt ca sunt insarcinate, nu au greturi sau pofte, iar altele abia asteapta sa nasca. Cert este ca inainte de nastere, orice mamica trebuie sa se pregateasca pentru marele eveniment. Astfel ca un aspect important este bagajul de maternitate ce trebuie pregatit din timp. Asta nu inseamna ca trebuie facut de la jumatatea sarcinii, dar nici pe ultima suta de metri atunci cand oricand poti intra in travaliu. Indicat ar fi sa il pregatesti in luna a opta sa ai timp sa iti pui in bagaj toate lucrurile de care ai nevoie la spital. De asemenea este important sa il ai la indemana ca sa nu il uiti atunci cand trebui sa fugi la spital. Totodata trebuie sa iei in calcul si faptul ca vei sta 3 sau 5 zile internata, depinde de la caz la caz. Deci bagajul de maternitate este foarte important. 

                                            


Ce contine un bagaj de maternitate 

Lucruri importante de care atat tu, cat si bebelusul aveti nevoie in aceasta perioada. Tocmai de aceea este recomandat sa fie facut cu ceva timp inainte pentru a nu uita sa pui ceva in el. 

Actele necesare internarii nu trebuie sa lipseasca desigur. Acestea includ: cartea de identitate, adeverinta de salariat, asigurarea de sanatate sau abonamentul medical, carnetul gravidei daca ai avut unul, dosarul cu analizele, investigatiile si ecografiile din timpul sarcinii.

 

Produse de ingrijire si igiena personala 

Aici vei avea nevoie de gel de dus, sapun, sampon, deodorant, pieptene, pasta si periuta de dinti, crema de fata si corp, balsam de buze, elastice de par si agrafe. Aici mai incluzi si hartie igienica, prosop de fata si de corp, tampoane pentru sani, 3 pachete de absorbante pentru lauzie, servetele umede si uscate.

Optional poti sa iei cu tine si o cana, farfurie, cutit, lingura si furculita. Sa nu uiti ca timp de 3 sau 5 zile ai nevoie de confort si sa ai la indemana tot ce este nevoie pentru o sedere cat mai placuta. 

 

Articole vestimentare 

Opteaza pentru 2-3 camasi de noapte cu nasturi in fata. Iti vor fi utile atunci cand vei alapta. Vei avea nevoie de asemenea si pentru un sutien special pentru alaptare. Daca vei naste in anotimpul rece nu uita sa pui in bagaj si un halat calduros, dar si sosete groase pentru a-ti crea confortul termic de care ai nevoie.

Ia cu tine si 4-6 perechi de chiloti de bumbac, dar si cei de unica folosinta. Nu uita de asemenea si de papucii comozi. 2 perechi iti vor fi suficiente. O pereche comoda pentru orele de travaliu cand s-ar putea sa te plimbi dintr-o parte in alta, dar si una dintr-un material impermeabil (preferat de cauciuc) atunci cand mergi la baie. Haine de zi cat mai confortabile, dar si cele pentru iesirea din spital. 

 

Obiecte personale 

Desigur ca telefonul mobil cu incarcator nu ar trebui sa lipseasca. Aici mai poti adauga si pompa de san, cartile tale preferate, casti pentru muzica, perna preferata. Ai nevoie sa te simti cat mai confortabil in aceasta perioada, deci mai adauga ceea ce crezi tu ca te-ar putea relaxa. 

 

Tot ce trebuie pentru bebelus 

Un pachet de scutece pentru nou-nascuti. De mentionat faptul ca cel mic va avea nevoie de 6-8 scutece pe zi. Un pachet de servetele umede pentru bebelusi, un prosop moale, un sampon special pentru bebelusi, ser fiziologic (recomandate sunt cele ambalate in doze unice) si comprese sterile. Vei avea nevoie pentru ca bebelusul sa poate fi curatat in zona ochilor, buricului, cat si altor zone mai sensibile.

Hainute noi de bumbac precum 2 sau 3 body-uri si caciulite, bluzite, sosete, manusi, pantaloni, botosei, paturica. Nu uita nici de scaunul de copii care va fi instalat in masina. 

 

Important! 

Nu lua cu tine obiecte de valoare, bijuterii, vitamine sau medicamente. Nu vei avea nevoie de acestea. 

 

Ce mai trebui sa stii

Atunci cand alegi articolele vestimentare atat pentru tine, cat si pentru cel mic, tine cont in primul rand de calitatea acestora. Este un aspect foarte important pentru voi. In aceasta perioada vei avea nevoie de o igiena corespunzatoare pentru a nu te confrunta cu alergii sau alte complicatii. 

Bebelusul totodata se naste cu o imunitate ce nu este dezvoltata astfel ca tot ce va intra in contact cu acesta va trebui sa ii ofere siguranta si confort. Opteaza pentru articole vestimentare din bumbac pentru siguranta. Este unul dintre cele mai sigure materiale si vine totodata si cu niste beneficii pentru tine si bebelus. Bumbacul este recunoscut pentru proprietatile sale hipoalergenice, deci nu va permite aparitia iritatiilor sau alergiilor pielii. Este un material moale, fin si prietenos cu pielea. Datorita texturii, pielea va putea sa respire, deci nu va provoca transpiratii. Mai mult decat atat, bumbacul este o tesatura care se adapteaza in functie de temperatura si anotimp. Vara este racoros, iar iarna calduros.

Tine cont de aceste aspecte pentru ca tu si bebelusul tau sa va simtiti cat mai confortabil! Sarcina usoara!