Cele mai sigure scaune auto pentru copii !

Scaunul auto pentru copii este mai mult decat un obiect care se pozitioneaza in masina si va protejeaza copilul impotriva efectelor nedorite in urma unui accident. Un scaun auto va poate ajuta sa deplasati copilul chiar si pana in casa, mai ales daca stati aproape de locul unde ati parcat.

In loc sa scoateti copilul din scaunul auto si sa il tineti in brate sau sa il puneti intr-un carucior, puteti pur si simplu sa desprindeti scaunul din locul lui din masina si sa il transportati cu totul pana in casa.

Ganditi-va ca mai aveti si o sacosa sau o geanta cu dvs. Va va fi greu sa luati si copilul in brate si geanta in acelasi timp. Asadar mai usor este sa il transportati cu tot cu scaun. In timpul deplasarii cu automobilul, copilul mic trebuie sa stea in mod obligatoriu intr-un scaun auto pentru copii.

Chiar daca nu in toate tarile este legiferat asa ceva, acest lucru tine mai mult de bunul simt. Probabil ca atunci cand se va legifera, si firmele producatoare de scaune auto pentru copii vor trebui sa respecte mult mai bine decat in prezent normele europene de protectie a copiilor. Ca sa fiti siguri ca luati un scaun care sa va protejeze copilul, cumparati-l de la o companie care provine dintr-o tara unde este legiferata folosirea de scaune auto speciale de catre copii. Scaunul auto pentru copii trebuie cumparat inainte de nasterea copilului ca si caruciorul si patutul si trebuie sa ii acordati o mare atentie si sa nu va grabiti sa cumparati orice fel de scaun.