Cum Sa Instalezi Un Scaun Auto Pentru Copii

Scaunele auto isi merita renumele de cele mai bune accesorii de masina atunci cand vine vorba de protectia unui copil mic. Nimic nu se poate compara cu protectia oferita de un scaun auto instalat corespunzator in timpul deplasarii cu un autovehicul, nici macar protectia oferita de mama. In cazul unui accident auto, este foarte posibil ca cei care nu se afla intr-un scaun auto pentru copii sa sufere leziuni foarte grave, in timp ce micutii din scaunele auto sa fie doar zgariati.

Acest lucru se intampla pentru ca scaunele auto pentru copii reprezinta o protectie suplimentara fata de protectia oferita de masina in sine. O masina cu cat este mai sigura pentru a fi condusa pe drumurile publice, cu atat va genera un risc mai mic de leziuni celor din interior, in cazul producerii unui accident. 

Legat de scaunele auto pentru copii, trebuie spus ca acestea nu se vand in functie de marca masinii, ci in functie de greutatea si varsta micutului. Astfel ca indiferent ca vecinul dumneavoastra conduce marca A si dumneavoastra marca B, daca va place scaunul cumparat de acesta pentru micutul sau, puteti sa cumparati si dumneavoastra acel tip de scaun, daca aveti un copil de aceeasi varsta si greutate cu al vecinului, pentru ca nu marca masinii influenteaza tipul de scaun auto pentru copii.

 

Dupa cumparare, cititi cu marca atentie instructiunile din manualul de montare a scaunului. Scaunul auto o data montat este de preferat sa fie lasat in masina, insa in situatia in care va feriti de hoti si nu aveti garaj, este bine sa il luati din masina si sa respectati de fiecare data aceleasi instructiuni in montarea si demontarea scaunului.

Recomandarea noastra este ca, daca aveti garaj, sa nu scoateti scaunul auto din masina, pentru ca aceste operatiuni de montare-demontare dureaza in general 10-15 minute, timp pe care l-ati putea cu usurinta salva daca scaunul ar ramane fixat in masina tot timpul. Un scaun auto se fixeaza in anumite puncte standard, la baza scaunului si in partea sa superioara. Masinile si scaunele auto care au fost create dupa septembrie 2002 se preteaza la instalarea oricarui tip de scaun auto. Puteti citi mai multe despre tipurile de scaune auto pentru copii aici. Instalarea scaunului auto pentru copii incepe cu desfacerea conectorilor din spatele scaunului auto si amplasarea scaunului pe bancheta din spate (conectorii trebuie lasati inca liberi).

Impingeti cu piciorul scaunul auto in bancheta pana auziti un clic, apoi luati fiecare dintre conectori si prindeti-i cu ancorele existente in masina. Apoi aveti grija sa faceti acelasi lucru cu conectorii de la partea superioara, acolo unde copilul isi va tine capul. O data scaunul fixat in masina, trebuie sa incercati sa il miscati. Daca acesta se misca un cm, trebuie sa luati instalarea de la capat; un scaun auto nu trebuie sa se miste absolut deloc. De asemenea, aveti grija ca micutul sa aiba centura de siguranta pusa. Daca sunteti nesigur/a de instalarea scaunului auto, mergeti la un centru autorizat pentru a verifica acest lucru.