Ofera siguranta copilului tau cu un scaun auto.

Daca te gandesti serios sa achizitionezi un scaun auto pentru copilul tau inseamna ca ai realizat deja cat de necesar si cat de indispensabil este acesta pentru orice copil. Un scaun auto de buna calitate, ales conform varstei si greutatii copilului tau se poate dovedi excelent pentru a-i asigura acestuia confortul si siguranta de care are nevoie atunci cand este mic.

Chiar daca esti un sofer prudent, accidente neprevazute pot avea loc tot timpul, si pana si franarea brusca poate deveni periculoasa atunci cand ai un copil mic pe bancheta din spate. Un astfel de scaun auto iti ofera certitudinea ca micutul tau este in siguranta si ca asa va ramane pe tot parcursul plimbarii. Cele mai populare sunt scaunele tip scoica, ele fiind si cele mai confortabile. Se gasesc in nenumarate modele, culori si marimi si este important sa il alegi pe cel mai potrivit pentru copilul tau.

Greutatea copilului este foarte importanta si trebuie luata in considerare, intrucat numai un scaun auto potrivit acesteia va reusi sa iti protejeze copilul corespunzator. Incearca sa nu neglijezi acest aspect deoarece un scaun prea mic se poate dovedi ineficient in cazul unui impact.

Sistemele de prindere ale scaunului auto sunt cele mai importante si trebuie sa te asiguri ca sunt solide si rezistente. Cele mai populare sunt cele cu 5 puncte de prindere si asigura o fixare cat mai buna pentru scaunul auto. Este bine sa fixezi scaunul de bancheta si sa nu il mai detasezi decat atunci cand este nevoie. In felul acesta te asiguri ca sistemele nu cedeaza si ca scaunul este mereu bine fixat.