Scaune auto copii cu protectii laterale si sistem isofix !

In ziua de astazi, cand aproape toata lumea are masina, se pune problema tot mai mult a cumpararii unui scaun auto pentru copil care sa il protejeze pe acesta in timpul mersului si sa ii limiteze actiunile in timpul deplasarii. Cu siguranta stiti cat de curiosi sunt copiii si cu toate masurile de precautie, nu se stie de ce sunt capabili.

In nici un caz, copilul nu trebuie plasat pe scaunul din fata. In primul rand, pentru ca este scaunul cel mai periculos pentru o persoana si in al doilea rand, pentru ca legislatia interzice, si pe buna dreptate, ca un copil mai mic de 12 ani sa stea pe scaunul in fata. Cand alegeti un scaun auto, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte, dupa cum urmeaza. Un scaun auto nu trebuie sa tina copilul cu spatele la directia de mers.

Copilul trebuie sa priveasca inainte. Altfel, s-ar putea sa aiba senzatia de voma si sa i se faca rau. Scaunul auto trebuie sa fie conform cu greutatea si inaltimea copilului dvs. Este foarte posibil sa cumparati un scaun pentru bebelusul dvs si apoi pentru copilul care va ajunge pana la o greutate de 13 kg si dupa aceasta, sa cumparati un altul care este bun pentru copiii mai mari si cu greutate mai mare. Un alt lucru de care trebuie sa tineti seama este ca scaunul auto sa se incadreze perfect in masina. Scaunele auto din pacate sunt construite pentru diferite tipuri de banchete si nu toate masinile au acelasi tip de bancheta.