Scaune Auto Copii Pentru Siguranta Copilului Tau

Scaunele auto pentru copii se diferentiaza in functie de greutatea si varsta copilului. Acestea se pot folosi de la 0 luni si 12 ani, in multe dintre tarile Uniunii Europene fiind interzisa transportarea unui copil mai mic de 12 ani pe un scaun de pasager, si nu intr-un scaun creat special pentru minori. Scaunele auto se monteaza repede, in mai putin de 5 minute, chiar si de catre persoane neexperimentate, fiind dotate cu mai multe sisteme de siguranta decat cele oferite de autovehicul prin definitie. De exemplu, in cazul unui scaun auto pentru minori, avem centura de siguranta care ii protejeaza copilului trunchiul, asadar toate organele interne, centura de siguranta in T, care ii protejeaza picioarele, si spatar inalt cu protectie pentru cap. Scaunele auto pentru minori sunt captusite cu tot felul de materiale care au fost in prealabil testate pentru a absorbi energia unui impact.

 

Daca sunteti in cautare de scaune auto minori, luati in considerare doar ultimele modele de scaune, pentru ca acestea incorporeaza toata munca cercetatorilor de pana in acest moment. Nu va bucurati de faptul ca puteti sa cumparati un scaun auto de 1000 RON, pentru ca mai mult ca sigur acel scaun a fost lansat pe piata in urma cu cativa ani, si nu este dotat cu cele mai noi sisteme de protectie a micutilor. Un scaun auto destinat copiilor trebuie sa vina cu un manual de utilizare si intretinere.

Legat de intretinerea scaunului, trebuie precizat ca acesta se spala usor cu o carpa umeda, imbibata in detergent, dupa care se clateste. Nu dati cu apa in zonele unde exista componente metalice, pentru ca acestea se pot deteriora, ducand la functionarea necorespunzatoare in timp a scaunului, in cazul unui accident. Daca nu sunteti ferm convins/a ca stiti cum sa spalati scaunul, duceti-l la un centru specializat in asa ceva. Iar acum, cateva cuvinte despre folosirea scaunului.

Micutul trebuie sa fie plasat in scaunul auto numai dupa ce scaunul a fost montat in masina. Daca nu vreti sa lasati scaunul montat in masina de frica hotilor, scoateti mai intai copilul din scaun (il puteti scoate foarte usor, chiar daca doarme), si numai dupa aceasta, demontati scaunul. Nu demontati niciodata un scaun auto cu micutul in el, pentru ca mai apoi sa il luati cu totul in brate. Nu numai ca ati putea sa il scapati din mana (pentru ca un scaun auto este destul de voluminos, dar si destul de greu), dar ati putea sa il loviti si pe cel mic, si nu este cazul sa riscati, cand il puteti scoate pe copil foarte usor din scaun inainte de operatiunea de demontare a scaunului din masina.

De asemenea, aveti grija sa respectati intocmai instructiunile fabricantului. Pana la o anumita varsta sau greutate, scaunul auto pentru minori trebuie montat pe spatele scaunului pasagerului din dreapta soferului, si numai dupa acea varsta, respectiv greutate, scaunul se poate monta pe bancheta din spate a masinii. Pentru mai multe intrebari si raspunsuri legate de scaunele auto pentru copii, dati click aici.