Scaune auto copii siguranta pe primul plan !

Cei carora le pasa de siguranta copiilor lor vor folosi intotdeauna un scaun special dedicat bebelusilor si copiilor in timpul deplasarii cu autovechiculul. Este de prisos sa mai spunem ca trebuie sa acordati o atentie deosebita fabricantului si standardelor de siguranta. Daca un scaun auto copii nu indeplineste standardele, chiar daca este construit de o firma cunoscuta, cautati altul pentru ca este foarte posibil ca in curand sa intre in vigoare o lege care sa amendeze utilizarea scaunelor necorespunzatoare in autoturisme. Si pe buna dreptate. In fond, este la mijloc siguranta copilului dvs, deci trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta sa o protejati. Scaunele auto au o arie larga in ceea ce priveste pretul.

Cele mai ieftine sunt in jur de 400 RON, iar cele mai scumpe sa zicem ca pot depasi cu brio cateva mii de dolari. Un scaun auto pentru copii are in general aceste caracteristici: este robust, se regleaza pentru a fi confortabil pentru copil, este omologat conform standardelor ECE R44/04, are o latime destul de mare pentru a proteja copilul in cazul unei nefericit accident rutier, prezinta o husa detasabila si lavabila, tapiterie care permite aerisirea si impiedica transpiratia, design atragator, modern si culori in general vii. Are de asemenea tetiera reglabila pe inaltime.

Ca un scaun normal de masina, si scaunul bebelusului are centura de siguranta. Este recomandat sa cumparati un scaun cu o centura reglabila in 5 puncte. Toate scaunele auto pentru copii vin cu garantie de 2 ani.