Scaune auto cu Isofix siguranta maxima !

Scaunele auto pentru copii sunt impartite in diverse categorii, in functie de greutatea careia ii sunt adresate. Evident, ele difera si in functie de fabricant, de materialele folosite si de multe altele, dar principala modalitate de a le diferentia este aceasta. Asadar, exista scaune auto pentru copiii care au intre 0 si 13 kg, intre 9 si 25 kg, intre 0 si 18 kg sau intre 9 si 36 kg. Desi cazurile limita sunt practic imposibile (nu exista bebelusi de 0 kg), este bine de stiut ca puteti transporta copii oricat de slabi sau grasi cu aceste scaune auto.

Cu alte cuvinte, puteti sa il puneti pe micut in scaunul auto chiar si cand va intoarceti de la maternitate. Scaunele auto pentru bebelusi sunt de fapt numite cosulete auto si necesita supravegherea unui adult. Nu ca un scaun auto nu ar necesita acest lucru, doar ca nu trebuie sa stati lipit de copil sau in spate cu el, pentru a vedea ca sta confortabil, cum trebuie sa faceti cu un cosulet auto.

Scaunele auto pentru copiii mai mari, deci cu greutate mai mare, sunt in majoritate la fel. Sunt prevazute cu tetiera reglabila pe inaltime, au centura de siguranta (ajustabila in 3 sau 5 puncte), sunt facute din materiale care previn alunecarea si au spatarul si centurile detasabile, ideal pentru copiii nazdravani, care nu stau nici la imbracat, nici la dezbracat, cu atat mai mult sa fie pusi si luati dintr-un scaun auto. De asemenea, scaunele auto pentru copii vin cu huse detasabile, care pot fi spalate la masina.