Valoarea calitativa a scaunelor auto pentru copii !

Scaunele auto copii detin o valoare calitativa doar daca sunt cerficate de normele Europe, cerintele pe care trebuie sa le respecte aceste scaune facand referire la grupele de greutate, teste, marcaje, proiectare si nu in ultimul rand intructiuni de folosire.

Parintii trebuie sa achizitioneze scaune auto copii protrivite categoriei de varsta in care se incadreaza copilul lor si trebuie sa citeasca cu atentie etichetele si instructiunile produselor.Un scaun auto nichiduta nu se alege doar pe baza criteriilor de design, chiar daca si acestea joaca un rol foarte important in procesul de cumparare. In primul rand, un scaun auto copii se alege in functie de varsta si dimensiunile copilului.

Exista 5 grupe de varsta, fiecarei grupe corespunzandu-i anumite kilograme pe care copilul le poate avea si anume: grupa 0 nou nascut pana la aproximativ 9 luni (0-10 kg), grupa 0+ nou nascut pana la aproximativ 12 luni (0-13 kg), grupa 1 de la 6 luni pana la aproximativ 4 ani (9-18 kg), grupa 2 de la 3 ani pana la 8 ani (15-25 kg) si grupa 3 - 6 ani pana la aproximativ 12 ani (22-36 kg).

Fiecare componenta ce intra in alcatuirea scaunelor auto pentru copii trebuie sa fie de cea mai inalta calitate, parintii avand responsabilitatea de a fixa corect scaunul inainte sa plece intr-o plimbare cu masina alaturi de copiii lor. Modelele variate de scaune auto copii va ofera prilejul de a alege produsul favorit, gama de produse fiind foarte diversa, atat in ceea ce priveste designul cat si preturile.